Alanya İlçesi'ne bağlı Dereköy Mahallesi'nin sakinleri, bölgede sürdürülen Hidroelektrik Santrali (HES) çalışmalarında mahalleye zarar verildiğini belirterek, duruma tepki gösterdi.

Dereköy Mahallesi'nde oturanlar, Kargı Çayı üzerinde yapılması planlanan Kargı Regülatörü ve HES projesinde çalışan kamyonların çevreye zarar verdiği gerekçesiyle eylem yaptı. Mahalleliden Ünal Yılmaz, HES çalışması nedeniyle yolların bozulduğunu, kadınların toz nedeniyle çamaşır yıkayamaz hale geldiğini söyledi. Tozun kalkmasını engellemek amacıyla yola dökülen suyun bir süre sonra kuruduğunu ve yeniden toza neden olduğunu aktaran Ünal Yılmaz, mağdur edildiklerini anlattı.

 

'GÖSTERMELİK İŞ YAPIYORLAR'

Kasım 2012'den bu yana bölgede çalışma olduğunu belirten Yılmaz, "Bu tarihten beri mağduruz. Mahalledeki esnaf siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Yol bozuk olduğu için otobüs kiralama firmaları, acenteler Dereköy Mahallesi'ne otobüs göndermiyor. Şoförler Dereköy Mahallesi'ne gitmek istemiyor. Bazen kum, toprak döküp göstermelik iş yapıyorlar. Mahallenin yolunun asfalt olmasını ve bunu da Alanya Belediyesi ya da Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin değil, HES'in karşılamasını istiyoruz" dedi.

 

'EVE EKMEK GÖTÜREMİYORUZ'

Bölgede restoran işlettiğini kaydeden Yılmaz, "Çok büyük zararım var. Bu yaşananlara rağmen bizi muhatap almıyorlar. Kamyonlara tonajının çok üzerinde yükleme yapılıyor. Kamyon şoförleri mahallenin içinden son hızla geçiyor ve her yeri toz kaplıyor. Bunlar içinde birkaç eski kamyon da var. Bir kazanın meydana gelmesi durumunda çocuklarımız kamyonların altında kalabilir. Bu duruma Alanya'daki kurum ve kuruluşların el koyması lazım. Biz bunaldık. Ne yapmamız gerekiyor? Kendimizi mi yakalım? Eve ekmek götüremiyoruz" diye konuştu.

 

'ÜRÜNLERİM KURUDU'

Mahalle sakinlerinden Neriman Yılmaz da yollar sulanmadığı için bahçelerin zarar gördüğünü vurguladı. Ürünlerin sürekli toz içinde kaldığını aktaran Neriman Yılmaz, "Bahçemin duvarını yıktılar. Bu duvarı tekrar yapsınlar. Bahçemin içerisine bir kamyon toprak döktüler. Döktükleri toprak hala duruyor. Ektiğim biber, patlıcanın yenecek hali kalmadı. Çünkü ürünler kurudu. Bana verdikleri zararı ödesinler" şeklinde konuştu.

Mahalle Muhtarı Hüseyin Uysal ise yolun HES projesi sona erdiğinde asfaltlanacağını belirtirken, toz olan yolun da günde 4- 5 kez sulandığını kaydetti.

 

Editör: Haber Merkezi