CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı'nın tüm bölümlerini bir araya getiren ve 360 derece panoramik sanal turu sağlayan fotoğraf ve görüntüleri, Antalya'da faaliyet gösteren Küresel Medya ekibi otokopter cihazıyla çekti.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine yaptırılan 207 bin metrekare alanı kapsayan, 1000'den fazla odalı ve maliyeti de 1 milyar 370 milyon lira olarak açıklanan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın tüm bölümlerini Antalyalı bir ekip görüntüledi. Küresel Medya firmasının sahipleri Özlem Ertanrıkulu ve Tunç Yağdı tarafından hem fotoğraf hem video görüntü olarak yaklaşık 1 ayda tamamlanan panoramik çekimler, Cumhurbaşkanlığı kurumsal internet sayfasında da yayınlanmaya başladı.

Çekimlerin 800 metre yüksekliğe ve 2.5 kilometre uzaklığa kadar hareket edebilen otokopter (insansız hava aracı) ile yapıldığını belirten Tunç Yağdı, sarayın ana tören alanı, portreler, çok amaçlı salon, basın salonu, kış bahçesi, konferans salonu, fuaye, kabul salonu, bekleme salonu, havuzlu bahçe, personel odaları ve toplantı odası gibi bölümlerini görüntülediklerini söyledi. Yağdı, 360 derece video görüntülerin ise önümüzdeki günlerde yayına gireceğini dile getirdi.

Özlem Ertanrıkulu ise bu hafta içersinde Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde hizmete açılan caminin görüntü ve fotoğraflarını çekeceklerini kaydetti. Ertanrıkulu, herhangi bir nedenden dolayı cihazla bağlantı kopsa dahi yazılımı sayesinde kendisinin otomatik inebildiğini belirtti.

Yağdı ve Ertanrıkulu, çekimlerin fiyatını ise açıklamak istemedi.


 

Editör: Haber Merkezi