Serik Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis toplantısı Pazartesi günü yapıldı.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Ak Parti, MHP ve CHP meclis üyeleri tamamı katıldı. Toplantıda gündemde bulunan 16 madde görüşülürken bazı maddeler imar ve bütçe komisyonuna havale edildi.

Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve AKP, MHP, CHP grup başkanları Mübarek Ramazan Ay'ını ve Ramazan Bayramının tüm halkımıza hayırlı olmasını dilediler. Ardından gündemde bulunan 4. ve 5. maddelerde bulunan sözleşmeli personel ve mühendis ataması ve aylığı belirlenmesi boş memur kadrolarında değişiklik yapılması görüşüldü. Çöp toplama ve nakil işinin belediye tarafından yapılması ve araç alımı borçlanma ile ilgili madde ise bütçe komisyonuna havale edildi.  Diğer maddeler ise komisyonlara havale edildi.

Mecliste MHP gurup başkanı Ergüven Yılmaz başkan Çalık'a ANTBİRLİK'in D-400 karayolu üzerindeki yıkılan arazisiyle ilgili ANTBİRLİK yetkililerinin imar çapıyla ilgili belediyeden bilgi istediklerini fakat bilginin verilmediğini, belediyenin görevinin vatandaşa bilgi vermek olduğunu bu konuda kendilerine cevap vermelerini istedi. Başkan Çalık ise konuyu araştıracağını resmi müracaat varsa cevap vereceklerini söyledi.

CHP gurup başkanı Faik Çıtak ise denetleme komisyonunun yapmış olduğu araştırmayla ilgili somut deliller olduğunu belirterek; ''Konu ile ilgili gerekli yerlere suç duyurusunda bulundunuz mu? Eylül Ay'ı meclis toplantısında bu konuda sizden açıklama bekliyoruz. Eğer bu konuda işlem yapmazsanız Cumhuriyet Halk Partisi olarak suç duyurusunda bulunacağız.'' dedi Başkan Çalık ise konuyla ilgili olarak avukatların çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

 

Editör: Haber Merkezi