CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Ak Parti'nin ülkeyi seçime götürmek istediğini söyleyerek, "Vatandaşa kasım ayında yapılması muhtemel seçimin bir tuzak seçimi olduğunu anlatmamız lazım" dedi.

CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Komisyonu'nun 10 günde bir düzenlediği 'Yaz Söyleşileri'nin konuğu CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal oldu. Değirmenönü Kültür Merkezi'ndeki söyleşide konuşan Baykal, kasım ayında seçim öngördüğünü belirtti. Ortadoğu'da yaşananlara da değinen Deniz Baykal, Türkiye'de biran önce ciddi bir hükümetin kurulması zorunluluğunun idrak edilmesi ve o doğrultuda adım atılması gerektiğini söyledi. Baykal şunları söyledi: "Doğal olan budur. Suruç'ta yaşanan olaydan sonra şimdi de Suriye sınırındaki manzarayı görüyoruz. Böyle devam ederken boş ver kardeşim kan üzerinden olarak siyaset yapma hesapları hala sürdürülüyor olması gerçekten çok acıdır. Derhal yapılması gereken meclisin toplantıya çağırılması, durumun hemen değerlendirilmesi ve hükümet konusunda yeni bir sorumluluk duygusunun siyasi partilere egemen olmasıdır. 'Ben olmam da olmam, hiçbir şekilde kabul etmem' laflarının bırakılması, herkesin üzerine düşen sorumluluğu üstlenmeye hazır olması gerekiyor. Dünyanın herhangi bir yerinde bu manzara olsa, böyle bir tablo karşısında bu kadar sorumsuzluk, duyarsızlık ve ilgisizlik kesinlikle kabul edilemez. Ama Türkiye'de devam ediyor. Ben bu olaylar karşısında acaba siyasi kadronun hükümet konusuna daha iyi niyetli ve sonuç alıcı şekilde yakalaşacak mı sorusuyla bakıyorum kafamda. Ama şu ana kadar bir işaret görmedim. Ama umut kesilmez. İnşallah yarın ve yarından sonra bu noktada yeni bir sorumluluk duygusu ortaya çıkar. Yeni bir hükümet şekillenmesi sağlanır." 

 

KASIMDA SEÇİM VAR 

Ortadaki tablonun çok farklı olduğuna da dikkati çeken Deniz Baykal, "Tablo öyle gösteriyor ki birilerinin hesabı Türkiye'de hükümet kurmak ve sorumluluk üstlenmek, Türkiye'yi sahiplenmek, bu ortamdan ülkeyi çekip çıkarmak değil. Birilerinin hesabı, kan üzerinden politika yaparak onu onunla suçla, bunu bununla suçla, kendini sıyır, öbürünü batır hesapları. Çok üzüntü verici bir tablo. Öyle gözüküyor ki önümüzdeki kasım ayında seçim var. Ya anayasanın ön gördüğü seçim hükümeti aracılığıyla ya da daha kestirmeden bir işbirliği modeli ile bir seçim var" dedi. 

Bu seçimde en temel konunun vatandaşın vereceği cevap olduğuna işaret eden Deniz Baykal, vatandaşın seçimini yaptığını, aradan 6 ay bile geçmeden 'şimdi ne oldu da tekrar geliyorsunuz' sorusunu Ak Parti'ye sorması gerektiğini kaydetti. 'Biz milli irade olarak hükmümüzü verdik. Niye gereğini yapmadınız da şimdi tekrar seçim diyorsunuz' sorusunu vatandaşın kafasında canlandırıp onun gereğini yaptırmaları gerektiğini anlatan Baykal, "Bu seçimin 7 Haziran'ın rövanşı olarak planlandığına, milletin iradesini iptal etmek için ve 'millete yanlış yaptın' dedirtmek için, millete attığı adımı geri aldırmak için planlanmış, uygulanmış bir tuzak seçimi olduğunu net bir şekilde anlatmamız lazım" diye konuştu. 

 

Editör: Haber Merkezi