GELENEKSEL 654'üncü Tarihi Kırkpınar güreşlerinde başpehlivan olan Orhan Okulu, EXPO 2016 Antalya Sergi alanına, 4.5 aylık kızı Zeynep için ağaç dikti.

Muratpaşa Belediyesi güreşçisi olan Okulu, Aksu İlçesi'ndeki sergi alanında EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreter Yardımcısı Levent Murat Danışman tarafından karşılandı. Danışman, 2015 Kırkpınar Başpehlivanı olan Okulu'yu kutladı ve başarı diledi. EXPO 2016 Antalya sergi alanında ünlüler ormanı olduğunu belirten Danışman, "EXPO 2016 bir ülke projesidir ve sanatçılarımız da büyük katkı koydu. Ülkemize değer katanları, ağaç dikerek gelecek nesillere katkı sağlamasını istiyoruz" dedi. Danışman, başpehlivana EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık takdim etti.

Proje hakkında kısa bilgilendirmenin ardından sergi alanına geçen başpehlivan Orhan Okulu, Japon kavağı (Brachychiton populneuz) dikip, ağacın gövdesine isim tabelasını taktı, can suyunu verdi. Aldığı altın kemeri tüm Antalya halkına armağan ettiğini söyleyen Okulu, "Kızım 4.5 aylık Zeynep adına ağacı diktim. Kızımın da uzun ömürlü olmasını diliyorum. Evimin bahçesine ağaçlar diktim ama EXPO alanına ağaç dikmekte nasip oldu" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi