2009 yılında elde ettikleri gelirleri gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin yıllık beyanname verme süresi bugün sona ermektedir.

 

Serik Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün, 2009 yılında elde ettikleri gelirleri gerçek usulde vergilendirilen mükelleflerin yıllık beyanname verme süresi bugün sona erdiğini bildirdi.

 

Serik Vergi Dairesi Müdürü Fahri Gün; “Özellikle kira geliri elde edip beyanda bulunmak zorunda olan mükelleflerimizin, beyanname verme süresinin son gününde zor durumda kalmamaları ve beyanname verme süresini geçirmeleri sebebiyle cezalı duruma düşmemeleri için Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesinin verileceği son günü hatırlatmakta fayda görüyoruz. 2009 yılında elde edilen gelirlere ilişkin olarak gününde beyanda bulunulması kadar, verilecek beyannamelerdeki gelirlerin doğru tutarları yansıtması da gerekmektedir. Mükelleflerimizin kazançlarını beyan ederken gelirlerini mutlaka doğru bir şekilde bildirmeleri, beyan döneminden sonra yapılacak denetimlerde cezalı işleme tabi olmamaları açısından büyük önem arz etmektedir.”dedi.

Editör: Haber Merkezi