TARİHİ Kırkpınar Pehlivan Güreşleri finalinde Orhan Okulu'ya yenilen Osman Aynur, Alanya İlçesi'nde hafta sonu düzenlenecek güreşlerde Kırkpınar'ın rövanşını alacağını söyledi.

Alanya Belediyesi'nin 1-2 Ağustos tarihlerinde Gökbel Yaylası'nda gerçekleştireceği güreş festivalinde er meydanına çıkacak olan başpehlivanlar İsmail Koç ve İsmail Erkal ile başaltı pehlivanları Hakkı Aygün ve Furkan Durmuş Altın, Zimbitlik Spor Sahası'nda antrenman yaptı. Antrenmanı Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, güreş ağası Kerim Yılmaz ve başpehlivan Osman Aynur da izledi.

2006 yılı Kırkpınar Başpehlivanı ve 2015 yılı finalisti Osman Aynur, bütün başpehlivanlar ve güçlü rakiplerin Alanya'da güreşeceğini belirtirken, "Umuyorum ki geçen hafta Edirne Kırkpınar'daki güreşin rövanşını burada alacağım" dedi.

Geçen yılın güreş ağası Kerim Yılmaz da güreşlere desteğinin devam edeceğini anlatırken, "2013 yılından bu yana Alanya Gökbel Yaylası Yağlı Pehlivan Güreşleri güreş ağalığını devam ettiriyorum ve ata sporumuza destek vermeye de devam edeceğim. İnşallah bu yıl ağalık yarışında altın kemer için yarışacağım" diye konuştu.

 

HAZIRLIKLAR TAMAM

Bu yılki güreşlere tüm halkı davet eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de şöyle dedi:

"11 yıldır sürdürdüğümüz etkinliğimizde bu yıl 35 başpehlivan ve 500'e yakın güreşçi Gökbel'de yine kol bağlayacak. Alanya Belediyesi olarak altyapıları hazırladık ve çalışmalarımızı tamamladık. Hafta sonu halkımızın hoş vakit geçirmelerini diliyorum. Tüm Alanya halkını orada görmek istiyorum. Halkımızla bir arada olmaktan mutluluk duyacağız."

Antrenman sonrası Belediye Başkanı Adem Murat Yücel güreşçilere tatlı ikram etti.

 

Editör: Haber Merkezi