Serik'e kadar gelecek olan Antalya Kuzey Çevreyolu ve D-400 üzerine yapılmakta olan yeni kavşaklarla Serik'in önemli bir geçiş noktası olacağı belirtiliyor.

37 kilometrelik kesiminin yapım ihalesinin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı 50 kilometrelik Kuzey Çevreyolu'nun Antalya'yı kuzeyden Serik'e bağlayacak ve D-400'in yükünü azaltacak. Yapılan projede Kuzey Çevreyolu'nun Antalya'nın İzmir-İstanbul yollarının çıkışı olan Kepez Kent Ormanı arkasında başlayacağı ve kenti bir kuşak gibi sararak Kepez üstünden Antalya-Isparta yoluna çıkacağı planlandı. Isparta yolunu Kurşunlu Şelalesi mevkiinden geçerek; Gebiz ve Abdurrahmanlar Mahalleleri arasından bir yay çizecek olan Kuzey Çevreyolu Y. Kocayatak çıkışında D-400'e bağlanacak.

 

Serik Esnaf Ve Girişimcisine Yeni Fırsat

Yolun yapımının hizmete açılması ile birlikte İstanbul, Ankara, Konya, Afyon hattını kullanarak  Isparta üzerinden gelecek olan trafik artık Kurşunlu Şelalesi mevkiinden doğrudan Serik'e ulaşacak. Bu güzergahları kullanan ve güneye inen yolcu ve araçlar Aksu'ya uğramadan direkt Serik üzerinde Manavgat, Alanya hattında gidebilecekler. Bu durum yol güzergahı üzerine işletme kurmayı düşünen Serik esnaf ve girişimcisi için yeni bir fırsatı ortaya çıkarabilecek.


Editör: Haber Merkezi