ANTALYA Valisi ve EXPO 2016 Antalya Ajansı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Muammer Türker, sergi alanında incelemelerde bulunarak, inşaat çalışmalarının zamanında tamamlanacağını söyledi.

Vali Muammer Türker, yönetim binası girişinde EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez tarafından karşılandı. İlk olarak bitki heykellerinin örneklerini inceleyen Vali Türker, Genel Sekreter Haşmet Suiçmez ve genel sekreter yardımcıları ile toplantı yaptı. Yaklaşık 1 saatlik toplantı sonrası bin 121 dönümlük alana çıkan Vali Türker, ülke bahçeleri, lojistik binaları, müze, kongre merkezi ve kule inşaat alanlarında incelemelerde bulundu, EXPO Tepesi'ne çıktı.

 

'İNŞAAT FAALİYETLERİYLE İLGİLİ ENDİŞEMİZ YOK'

Hem masa başında hem de sahada EXPO'nun ilerleyişini yakında takip ettiğini belirten Vali Türker, yaz sıcağında inşaat firmaları ve elemanlarının büyük bir fedakârlık içinde, zor iklim şartları altında çalıştığını kaydetti.

İnşaat çalışmalarının zamanında bitirilmesi noktasında bir endişe taşımadıklarını anlatan Vali Türker, "EXPO Kulesi hariç, diğer bütün işler bu yıl içinde tamamlanacaktır. Kulenin de Şubat 2016'nın sonuna kadar tamamlanacağını öngörüyoruz" dedi.

 

'AĞAÇLARIN YARIDAN FAZLASI DİKİLDİ'

Botanik EXPO olması nedeniyle ağaçlandırma, çiçek ve bitkilendirmenin zamanında yetişmesinin önemine değinen Vali Türker, planlanan ağaçların yarıdan fazlasının dikildiğini söyledi. Temmuz ve ağustos aylarında iklimden dolayı dikimlerin çok verimli olmadığını, eylül ayında bu çalışmaların aralıksız ve hızlı bir şekilde süreceğini vurgulayan Türker, projede görselliğin daha iyi olması için revizyonlar yapıldığını belirtti. Vali Türker, EXPO 2016'nın Türkiye'nin gururu olacağını, Antalya'ya çok önemli bir değer katacağını belirtirken, kongre merkezine dikkat çekti.

Antalya'nın kongre turizmi için son derece müsait bir şehir olmasına rağmen, otel dışında bir alternatifin bulunmadığına değinen Vali Türker, EXPO sayesinde bu eksiğin de giderileceğini vurguladı. Vali Türker, 5 bin kişilik bir salon yapıldığını ve bunun yan salonlarla 9 bin kişi kapasiteye çıktığını anlattı.

 

KENTE DEĞER KATACAK

EXPO 2016 ve bu yılın kasım ayında yapılacak olan G- 20 zirvesi nedeniyle köprülü kavşaklar, raylı sistem ve yolların yapıldığını, bu projelerin Antalya'ya konfor ve yeni iş imkânları sağladığına değinen Vali Muammer Türker, "EXPO Antalya için çok kıymetli. EXPO üzerinden yapılan spekülasyonların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Yetişmemesi gibi bir riski kendi adıma görmüyorum. Öyle bir şeyin telaffuz edilmesini bile doğru bulmuyorum. Bunun Türk müteşebbislerine de devlet gücüne de özel sektör gücüne de bir hakaret olduğunu bir anlamda söylemek istiyorum. EXPO çok kıymetli şehrin bütün unsurlarının da buna katkı vermesi gerek" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi