Yılmaz; ''Ey AKP Yöneticileri; Madem ki, Anayasanın ilk dört maddesi ile bir sorununuz yok, Çözüm sürecini de dondurdunuz, hırsızlığa, yolsuzluğa ve harama da karşısınız, Cumhurbaşkanı da anayasal görevlerini yapıyor, o zaman neden koalisyonu kurmadınız?''

Serik Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Yılmaz son gelişmelerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Başkan Yılmaz açıklamalarında şunları söyledi; ''Ülkemiz PKK ve terör illeti ile her gün artan şehit haberleri ile yanıyor. Analar, babalar velhasıl Millet ağlıyor! MHP ülkemizin bir an önce bu kaostan kurtulması için Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu'na; birlikte koalisyon Hükümet'i kurmak için AKP'ye 4 maddelik bir teklif sundu. Ama ne hikmetse AKP ülkemizin huzur ve geleceği adına yapılan bu teklifi kabul etmeyerek Hükümet'in kurulmasının önüne geçerek her gün artan Şehit kanlarının vebalini çekmeye devam edeceklerdir. Kamuoyuna MHP'nin AKP'ye sunduğu hükümet kurma maddelerini aynen açıklıyorum.

1-) Anayasa'nın ilk dört maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Anayasanın ilk dört maddesi: (1-) Devletin Şekli 2) Cumhuriyetin Nitelikleri 3) Devletin Bütünlüğü, Resmi Dili, Bayrağı, Milli Marşı ve Başkenti Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. 4-)Yukarıdaki maddeler değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez.)

2-) Çözüm süreci eksiksiz ve bahanesiz olarak bitirilmesi,

3-) Toplum hayatını felç eden, adalet ve ahlak kurallarını hiçe sayan rüşvet ve yolsuzluk iddialarının 17-25 Aralık kapsamında tekrar ele alınarak, ucu kime dokunursa dokunsun üzerine gidilmesi,

4-) Anayasal yetki ve sorumluluklarını inat ve ısrarla çiğneyen, hiçbir kural tanımayan Cumhurbaşkanı'nın, görevinin gerektirdiği meşru ve hukuki zeminde bulunmasının yanı sıra kuvvetler ayrılığı prensibinin parlamenter demokrasiyle muhafazası.

Evet, sayın vatandaşlarımız Milliyetçi Hareket Partisi'nin, koalisyon kurma teklifindeki maddelerde Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türk Milleti'nin menfaatleri doğrultusu dışında bir teklife rastladınız mı? Öne sürülen teklifte kabul edilmeyecek ne var? Türk Milleti'nin %95 inin kabul edip, sahiplenmek istediği ortam bunlar değil mi? Milliyetçi Hareket Partisi'nin ve Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli' in yandaş medyalarda eleştirildiğini gördük. Aslında bu konuda asıl eleştirilmesi ve cevap vermesi gereken merci AKP ve yönetimi değil midir?

AKP Yöneticileri yapılan görüşmelerde; Milliyetçi Hareket Partisi'ne daimi bir hükümet kurmak için teklifte bulunulmamış, Seçim hükümeti veya kurulacak bir azınlık hükümetine MHP'nin destek vermesi amacıyla teklifte bulunulmuştur. Ey AKP Yöneticileri; Madem ki, Anayasanın ilk dört maddesi ile bir sorununuz yok, Çözüm sürecini de dondurdunuz, hırsızlığa, yolsuzluğa ve harama da karşısınız, Cumhurbaşkanı da anayasal görevlerini yapıyor, o zaman neden koalisyonu kurmadınız? Milliyetçi Hareket Partisi'nin koalisyon için öne sürdüğü hangi şartlara itiraz etmektesiniz? Koalisyon kurmak için nerelerden ve kimlerden talimat almaktasınız? Bunların cevabını lütfen verin. Yoksa yarın Millet ve tarih sizden hesap soracaktır.

Bütün takdiri Kamuoyuna bırakıyoruz. MHP şahıslar, ve menfaatler için değil; Cumhuriyetimiz, Ay Yıldızımız, tek dil ve tek vatan için vardır.''

Editör: Haber Merkezi