Necmettin Çalık: ''Yükseliş Eğitim Kurumları olarak, 10. Eğitim-Öğretim Yılı'nın başlangıcını 31 Ağustos Pazartesi günü yapıyoruz.''

Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları bu yıl 10. Eğitim-Öğretim Yılına başlıyor. Dokuz yıldan beri ilçemizin eğitim-öğretim alanında öncü kurumu olan Yükseliş Eğitim Kurumları, yeni yılın hazırlıklarını tamamladı ve Pazartesi günü yeni dönemi başlatıyor.

10. Yılına girmenin gururunu yaşayan Yükseliş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık eğitim öğretim yılına başlamaları ile ilgili olarak yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: ''Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında hem lise hem de ilköğretim bazında rekor başarılar elde ettik. Hem lise düzeyinde hem de ilköğretim bazında ilçemizin en başarılı okulu olduk. Üniversite yerleştirme sonuçlarıyla birlikte birçok öğrencimizi Türkiye'nin elit üniversitelerine gönderdik. TEOG yerleştirme sonuçlarına göre ilçemizden 80 öğrenci fen lisesine giderken bunun 24 tanesi Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumlarından çıkmıştır. Bu sonuçlarla okulumuz Serik'in eğitim ve öğretimine damgasını vurmuştur.

Bu başarılar Yükseliş Eğitim Kurumlarının hedeflerini daha da yükseltti. Kadromuzu hem lise hem ilköğretim noktasında daha da güçlendirdik. Gerek lisede gerek ilköğretimde okul derslerinin yanında ekstra derslerle, kurslarla öğrencilerimizi geliştirmek ve sınavlara hazırlamak istiyoruz. Öğrencilerimizin ve velilerimizin beklentilerini başka kurumlara ihtiyaç kalmadan gidereceğiz.

Bu yıl okulların açılması 28 Eylül'e ertelendi. Bu erteleme özellikle 8.sınıf öğrencilerinin Kasım ayı içerisinde birincisi yapılacak TEOG sınavlarında mağdur olmasına yol açacaktır. Öğrenciler için okulların geç açılması, öğrencilerin sınava hazırlık süresini kısaltacaktır. Yükseliş Eğitim Kurumları olarak biz de bu mağduriyetin giderilmesi için 8.sınıflara TEOG hazırlık çalışmalarını 31 Ağustos Pazartesi günü başlatıyoruz. Öte yandan 12. sınıf üniversite hazırlık programına ise bu hafta başladık. Yükseliş Eğitim Kurumları tüm öğrencilerimiz için bir şanstır. Bu şanstan, çalışmalardan faydalanmak isteyen tüm öğrencilerimizi ve velilerimizi okulumuza davet ediyor ve şu an devam eden sınav hazırlık programına katılmalarını istiyorum. Bu vesileyle Özel Okul devlet teşviklerinden yararlanmak isteyen veli ve öğrencilerimiz için son başvuru tarihi 2 Eylül'dür. Bu tarihe kadar özel okullara gitmek isteyen öğrencilerimizin teşvik başvurusu yapması gerekmektedir.

10 yıllık tecrübeyle Serik'e eğitim alanında hizmet veren Akdeniz Yükseliş Eğitim Kurumları olarak, yeni eğitim-öğretim yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ederiz.''


Editör: Haber Merkezi