SAĞLIK Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, 5 yıl içersinde sağlık turizminden 10 milyar lira, 2023'te ise 20 milyar lira gelir hedeflediklerini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Doğan Ünal ve Sağlık Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Arif Kapuağası Kemer Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Antalya Sağlık Müdürü Ünal Hülür, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz, Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Çağatay Demirci'nin eşlik ettiği Müsteşar Gümüş, hastane hakkında bilgi aldı.

 

'YOL HARİTASINI BELİRLEYECEĞİZ'

Hastanede sağlık turizmiyle ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müsteşar Gümüş, sağlık turizmi kapsamında Türkiye'de 2014 yılı içerisinde yaklaşık 450 bin hastanın tedavi edildiğini belirtirken, bunların önemli kısmının Antalya'da gerçekleştirildiğini söyledi. Antalya'nın organ nakli ve birçok tedavi konusunda merkez olduğunu vurgulayan Gümüş, başta Antalya olmak üzere Akdeniz Bölgesi'nde ilçeler dahil uluslararası hasta kabulüne yönelik çalışma yaptıklarına dikkati çekti. 

 

'HEDEF 20 MİLYAR LİRA'

2 milyon uluslararası hastanın Türkiye'de tedavi edilmesini sağlamak hedefinde olduklarını vurgulayan Gümüş, şöyle dedi:"Organizasyonu iyi yapabilirsek ülkedeki kamu, özel ve üniversite hastanelerinin bir kısmında bu hastaları ağırlayabiliriz ve dünyada daha ucuz ve başarılı tedavi sağlayabiliriz. Önümüzdeki 5 yılda sağlık turizminden elde edilecek gelirin 10 milyar lira civarına ulaşması, 2023 vizyonunda da bu gelirin 20 milyar liraya çıkmasını sağlamak istiyoruz."

 

Editör: Haber Merkezi