EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, gelecek yıl 23 Nisan'da kapılarını açacak olan Expo için turizmcilerden destek istedi.

'Çiçek ve Çocuk' temasıyla kapılarını gelecek yıl 23 Nisan tarihinde açacak olan ve Türkiye'nin ilk EXPO'su olan EXPO 2016 Antalya'nın tanıtım çalışmalarına hız verildi. Bu kapsamda Antalya Havalimanı'ndan sonra otellerde de çalışmalara başlandı. EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Haşmet Suiçmez, otel yöneticilerine gönderdiği davet ve destek talebi mektubunda, EXPO'nun olimpiyatlar ve Dünya Kupası ile karşılaştırmasını yapıp, kurulduğu alan, boyutları, yatırım ve ziyaretçi sayısı ile dünyanın en büyük ve prestijli organizasyonu olduğuna dikkat çekti.

1121 dönümlük alanda 23 Nisan- 31 Ekim tarihlerinde yapılacak EXPO 2016'nın 'Çiçek ve Çocuk' teması ve 'Gelecek nesiller için yeşil bir dünya' sloganıyla yola çıkıldığını belirten Genel Sekreter Suiçmez, dünyanın dört bir yanından gelen ülkelerin, kültürlerini iç ve dış mekânlarda sergileyeceğini söyledi. Suiçmez, mektubunda EXPO hakkında ayrıntılı bilgi verirken, otel yöneticilerinden resepsiyon karşılamalarında tanıtım filmlerinin oynatılmasını, odalarda bulunan televizyonlarda açılış ekranı olarak EXPO 2016 Antalya tanıtım filminin kullanılmasını talep etti.

 

İLK CEVAP IC'DEN

Suiçmez'in mektubuna birçok otelden olumlu yanıt gelirken, otel tanıtımlarının ilk etkinliği, 'EXPO Gönüllüsü' olan Kundu'daki IC Green Palace Otel'den başlandı. Otelin lobisine EXPO 2016 Antalya'nın maskotları Ece-Efe'nin de yer aldığı roll-up konulurken, turistlerin yoğun olarak bulunduğu otelin havuz kenarında da çeşitli tanıtımlar yapıldı.

 

ANİMATÖRLERLE TOPLANTI

Havuz etkinliği öncesi otelin animasyon ekibine EXPO 2016 Antalya projesi hakkında detaylı bilgi sunuldu ve hazırlanan proje, sinevizyon ile anlatıldı. Sunum sonrası animatörler havuz başında turistlere bilgi verdi ve "EXPO'yu destekliyorum' yazılı rozet ve tanıtıcı broşürler dağıttı. Animatörler, farklı dillerde anonslar yaparak EXPO 2016 Antalya'nın gelecek yıl 23 Nisan-31 Ekim tarihleri arasında açık kalacağını duyurdu ve turistleri bu organizasyona davet etti. Otelin çocuk kulübünde yapılan tanıtım çalışmaları kapsamında ise yaşları 3 ile 8 arasında değişen çocuklar tarafından çiçeklerle süslenmiş EXPO pankartı yapıldı.

 

'DESTEK VERECEĞİZ'

EXPO'nun Türk ekonomisi ve Türkiye'nin tanıtımı için doğru bir destinasyonda doğru bir zamanda yapıldığına dikkat çeken otel Genel Müdürü Derya Billur, tesislerin bu organizasyona hazır olduğunu söyledi.

Billur, otelde yapılan tanıtım çalışmalarının önemli olduğunu, gelecek yıl yine tatile gelecek turistlerin bilgilendiğine dikkat çekti.

IC Green Palace Otel'deki tanıtım çalışmaları kapsamında otelin info kanallarında EXPO 2016 Antalya ile ilgili tanıtım filmlerini gösteriliyor. Otelin kendi web sitesinde de EXPO 2016 Antalya'nın internet sitesinin linki yer alıyor. Bunun dışında lobiye konulan roll-uplarda yer alan sevimli maskotlar ECE-EFE ikilisiyle EXPO 2016'nın tanıtımına katkı sağlanıyor.

 

Editör: Haber Merkezi