MURATPAŞA Belediyesi tarafından Şehit Jandarma Komando Er Barış Akkabak adına yaptırılan park, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde açıldı. Duygusal anların yaşandığı açılışta Belediye Başkanı Uysal, 'barış' çağrısı yaptı.

Mardin'in Midyat İlçesi'nde teröristlerce yola döşenen mayının askeri aracın geçişi sırasında patlaması sonucu 1 Ağustos'ta şehit olan Jandarma Komando Er Barış Akkabak'ın adı, Muratpaşa Belediyesi'nce ölümsüzleştirildi. Muratpaşa Belediyesi, Çağlayan Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı'nda yapılan parka, Şehit Er Barış Akkabak'ın adını verdi, parka barışı simgeleyen anıt dikildi.

 

GÖZLERİ DOLDU

Açılışta Yannis Ritsos'un 'Barış' şiirini okumak isteyen ancak gözleri dolan Belediye Başkanı Ümit Uysal, Dünya Barış Günü dolayısıyla törenler yapıldığına dikkat çekerek, "Biz de kaybettiğimiz Barış için tören yapıyoruz. Biz bu parkı açarak bütün dünyaya, ülkemize bir duygu, düşünce gönderelim istedik. Gencecik insanlar böyle savaşlarda, böyle anlamsız çatışmalarda ölmesin istiyoruz" dedi.

"Askerlik görevini yapan bir çocuk Gebiz'den çıkıp Mardin'de mayına basıp ölüyorsa bunun üzerine hiçbir güzel şey inşa edemezsiniz" diyen Başkan Uysal, "O yüzden bu yanlışa sapan insanların bir an önce dönmelerini temenni ediyorum. Terör yöntemini, dünyanın neresinde, hangi koşullarda olursa olsun lanetliyorum. Bize; Barış'ı hiçbir kutsal şey geri getirmez" diye konuştu.

 

'BARIŞLAR ÖLMESİN'

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Kuş ise "Antalya'nın Barışı'nı Barış Akkabak'ı şehit verdik. İnsanın yaşama hakkını çalan, geleceğe dair hayaller kuran yüreklerin, beyinlerin, fidanlarımızın yok olup gitmesine neden olan terörü, terörle beslenenleri ve terörü durdurmayanları lanetliyorum. Analar, babalar, çocuklar, eşler bir daha ağlamasın, Barışlar ölmesin" dedi. Açılışın ardından Başkan Uysal, Barış Akkabak'ın dedesi Ramazan Akkabak ve anneannesi Havva Akkabak'la parkı gezdi, bankta bir süre oturarak sohbet etti.

 

ŞEHİDİN AKRABALARI DA KATILDI

Açılış törenine, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Yurdagül, Kepez Kaymakamı ve Muratpaşa Kaymakam Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, CHP Milletvekili Devrim Kök, İl Emniyet Müdürü Cemil Tombul, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir, CHP İl Başkanı Semih Esen, CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul, Şehit ve Gazi Aileleri ve Malulleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Cengiz Nizam, Şehit Barış Akkabak'ın akrabaları, köylüleri, muhtarlar ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.


 

Editör: Haber Merkezi