BİR grup işadamından oluşan Salı Grubu, dünkü kahvaltılı toplantısında Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ü konuk etti. Türk, kahvaltıya katılan işadamları ve diğer konuklara Antalya'nın ormanlık alanları ve sorunları hakkında bilgi verdi.

Antalya'nın önde gelen sanayici işadamlarının oluşturduğu Salı Kahvaltı Grubu, işadamı Muharrem Koç'un Başkanlığında ATİK'te yaptıkları kahvaltılı toplantıda Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ü konuk etti. Orman Bölge Müdürü Türk, Antalya'nın ormanları ve sorunları hakkında görsel anlatımlarla bilgi verdi. Mustafa Türk, "Türkiye'deki toplam ormanlık alanın 5'te 1'i Antalya'dadır. Bu çok geniş alanda ormanlarımızı korumak ve geliştirmek için yoğun çalışıyoruz" dedi.

 

101 BİN HEKTARLIK ALANDA ISLAH ÇALIŞMASI

Ormanların sadece servet değil, aynı zamanda insan sağlığı için de son derece önemli olduğunu vurgulayan Türk, "Antalya'nın ormanları yılda 71 milyon ton karbon tutmakta ve yine yılda 2 milyon 800 bin ton oksijen üretmektedir. Bu son derece büyük bir rakamdır. Bu sayede Antalya sağlık turizminin de merkezi olma yolunda ilerlemesini sağlamaktadır" iye konuştu. Ormanlık alanların genişletilmesi için ciddi çalışma yaptıklarını kaydeden Mustafa Türk, "101 bin hektarlık alanda bulunan 21 bin yabani zeytin ağacı aşılandı ve koruma altına alındı" dedi.

 

MADEN VE TAŞ OCAKLARI İÇİN 278 İZİN

Maden ocağı, yol, su şebekesi, enerji nakil hatları, askeri birlikler, eğitim, sağlık ve spor tesisleri gibi yatırımlara bugüne dek 4 bin 517 izin verildiğini belirten Türk, bu tür izinler sonucu 30 bin hektarlık alanın yok olduğunu belirtti. Bu alanın Antalya'daki toplam ormanlık alanın yüzde 2'sini kapsadığını sözlerine ekleyen Türk, "Orman kanununda yapılan değişiklikler sonucu bu izinleri vermek zorundayız. Yasal olarak bu izinleri vermememiz söz konusu değil" dedi. Bu izinler içinde en çok tartışılanın maden ve taş ocaklarına verilen izinler olduğunu sözlerine ekleyen Türk, maden ve taş ocağı için şimdiye dek 278 izin verildiğini, izin verilen bu alanların toplamının da toplam ormanlık alan içinde yüzde 0.17'lik bir kısım olduğunu belirtti.

 

SALI GRUBU ÜYELERİNE FİDAN VERDİ

Kahvaltı sonrasında Mustafa Türk, Salı Grubu üyelerine fidanlıktan getirtmiş olduğu çam fidanlarından hediye etti. Grup başkanı Muharrem Koç, Mustafa Türk'ün bu hediyesine karşılık "Sayın bölge müdürümüze fidan armağanından dolayı çok teşekkür ederim. Bugüne kadar bizlere verilmiş en önemli armağandır. Bundan böyle grubumuz törenlerde plaket verme yerine orman bölge müdürlüğünce verilen fidan dikimini tercih etmeyi düşünmeliyiz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi