Karacan; ''Bu ülkeyi 2002 yılından itibaren uyguladığınız deli saçması politikalar ile bölünmenin eşiğine getirdiniz.'' 

Serik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Ali Karacan yazılı bir basın açıklaması yayımlayarak son günlerde meydana gelen terör olaylarını kınadı. Karacan yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''Ne oldu da bu duruma geldik? Ülkenin bir bölümünde bir iç savaşın eşiğine nasıl gelindi? PKK terör örgütü eş zamanda birden fazla farklı yerlerde nasıl saldırabiliyor? BOP'un eş başkanı olan ülkemizde, bu terörist grup nasıl bunlara cüret edebiliyor?

20 Ekim 2009 yılında sizler Habur'dan Öcalan'ın mektubunu getirdim diyen insanları kabul edip seyyar mahkemeler ile serbest bırakıp, bu ülkede kahraman ve vatansever subayları cemaat destekli kumpaslarla içeriye tıktığınız gün bu günlere zemin hazırladınız. Türk Silahlı Kuvvetlerinde moral bırakmadınız, koskoca devlet askerine sahip çıkamadı, yuvalar yıkıldı, askerin gururu ve onuru ile oynadınız. Yandaş medyanız ve yandaş TV kanallarınızda kahraman ordumuzu ve mensuplarını itibarsızlaştırmaya çalıştınız o kanallarda saatlerce yalanlarla, kumpas söylemleriyle milletin aklıyla alay ettiniz, halen de yapmaktasınız, kendi yalanlarınızda iftiralarınızda boğulacaksınız. Tarihi Osmanlı'ya dayanan, kurtuluş savaşını yedi düvele karşı kazanan, tüm emperyalist güçlere rağmen Kıbrıs'ın yarısını alan bu ordu ile oynamaya sırf iktidarınız için, BOP'taki ağababalarınız mutlu olsun diye oynamaya değmezdi. Bakın 7 Haziran'dan itibaren ülkeyi kan gölüne çevirdiniz. Değmez kardeşim, sizin iktidarınız hiç bir şehidimizin bir damla kanından önemli değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi Habur'dan girişe karşı çıkarken, açılım ve çözüm sürecine karşı çıkarken sizler bu ülkenin kurucu unsuru olan partiyi faşistlik ile suçladınız. Unutmayın, Kuvayı Milliyeden doğan Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkeyi yeniden kurmuş, yedi düveli bu ülkeden kovmuştur. Sizler ise bu ülkeyi 2002 yılından itibaren uyguladığınız deli saçması politikalar ile bölünmenin eşiğine getirdiniz, sizin beceriksiz politikalarının bedelini gencecik vatan evlatları ödemek zorunda değil. Sizleri tarih yıllar sonra yargılayacak ve Türkiye'ye nasıl yönettiğiniz daha iyi anlaşılacaktır.  Tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, tüm ülkemize başsağlığı ve sabır diliyorum.''

Editör: Haber Merkezi