Erken seçimin maliyetinin 2 milyar TL'yi aştığını belirten CHP Serik İlçe Başkanı M. Ali Karacan; ''Zaten bozuk olan ekonominin üzerine bir de bu maliyetin yüklenmesinin sorumlusu AKP, MHP ve HDP'dir.'' dedi

CHP Serik İlçe Başkanı M. Ali Karacan yazılı bir basın 1 Kasım'da yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili açıklaması yaptı. Başkan Karacan açıklamasında şunları söyledi; ''Önümüzdeki 1Kasım seçimleri, Türkiye'nin kaderinin oylanacağı seçimdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu seçimlere tüm örgüt olarak büyük bir heyecanla hazırız.1 kişi secim sonuçlarını beğenmedi, sindiremedi diye milyonlarca vatandaşı tekrar sandığa gönderiyor. Milletin isi gücü yok sen sonuçları beğenmedin diye 5 ayda bir sandığa mı gidecek? Gerek varmaydı buna, bu kadar külfete, milletin harcanan parasına? Milli iradeye saygı naraları atanlar milli iradeyi saygısızca çiğnediler, AKP'nin samimiyetsiz göstermelik hükümet görüşmeleri düzenlediğini bütün millet biliyor.

Oslo'da PKK ile karşılıklı oturup, Oslo anlaşmasını imzalayan AKP değil miydi? Habur'dan giren teröristlerin Abdullah Öcalan'dan gelen mektubunu kabul edip, teröristleri çadır mahkemelerde salıveren AKP değilmiydi?17-25 Aralık operasyonlarından sonra istifa eden 4 bakanı savunan AKP değil miydi? Şimdi kanlı bıçaklı olduğunuz cemaat ile birlikte bu ülkenin vatansever subaylarına kumpas Kuran AKP değil miydi?

Peki, 6 Haziran seçiminden sonra ne oldu? AKP'ye halkımız tek başına iktidar şımarıklığı vermedi, yeter artık dedi, yetti gayri dedi. AKP'nin alışık olmadığı bir durumda, sürekli oyalama taktiği ile koalisyon görüşmelerinde samimi olmadı.

Erken seçimin Türkiye'ye maliyeti 2 milyar TL'yi aşmaktadır ve maliyet halkımız tarafından vergi yolu ile ödenmektedir. Zaten bozuk olan ekonominin üzerine bir de bu maliyetin yüklenmesinin sorumlusu AKP, MHP ve HDP'dir.

6 Haziran'dan itibaren AKP koalisyon konusunda kaçak saraydan gelen talimatlarla hiç bir zaman samimi ve dürüst olmayarak ülkeyi seçime götürmüştür. MHP ise daha 6 Haziran akşamı erken seçimden bahsederek, tüm koalisyon görüşmelerini baştan reddederek, ülkeyi bu duruma getirmede en az AKP kadar sorumludur. HDP ise 'Türkiyeleşme' iddiasından tamamı ile vazgeçerek bir eli Kandil, bir eli ise İmralı görünümlü bir parti olmuştur.

Bu hassas süreçte CHP sürekli yapıcı, ılımlı ve pozitif bir tavır takınarak, önce Türkiye diyerek çok samimi yaklaşmasına rağmen diğer partilerin olumsuz tavırları ile karşılaşmıştır. Halkımız mutlaka tüm olup biteni değerlendirecek ve sandıkta gereken cevabı verecektir.

Seçimlere 1 ay gibi bir süre kaldı, buradan AKP Serik İlçe Başkan'ına ve teşkilatına bir çağrıda bulunmak istiyorum. Önce kendinizi bir sorgulayın, ülkenin resmi uçağı ile golf oynamaya gelen bakanlarınıza, bunun kul hakkı olduğunu hatırlatın. En iyi seçim adil olan seçimdir, gelin adil bir seçim yapalım. CHP seçimlere sadece örgütleri ile çalışmaktadır. Gelin hodri meydan, bizim karşımıza Serik Belediyesi ve Belediyenin sonsuz imkanlarını kullanarak çıkmayın, size el mi yaman, bey mi yaman gösterelim.''

Editör: Haber Merkezi