30 Eylül Çarşamba saat 17.00 itibarı ile Serik'te 2000'e yakın kişiye gelir tespiti yapıldığı belirtildi.

Gelir testine girmeyen kişiler için verilen süre dün mesai bitiminde doldu. Borcunu yapılandırmak isteyen yüzlerce kişi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Edinilen bilgiye göre araya Kurban bayramı tatili girmesi nedeniyle Pazartesi'nden bu yana çok yoğun bir taleple karşılaşan Serik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce 30 Eylül Çarşamba saat 17.00 itibarı ile Serik'te 2000'e yakın kişiye gelir tespiti yapıldığı belirtildi.

Gelir Tespiti Kimleri Kapsadı;

Hükümlü, milletvekili, Anayasa Mahkemesi üyeleri hariç herkesi kapsamaktadır. (Bir kişi eğer çalışmıyorsa, yani boştaysa, emekli değilse ve bu iki kesimin de bakmakla yükümlüsü değilse, yani herhangi bir sosyal güvencesi yoksa kanunen 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren sağlık açısından sosyal güvenlik şemsiyesi altına girmek zorunda)

 

Bundan sonra'da Gelir Tespiti Yapılacak mı?

Bugün geçmişten itibaren hüküm ifade etmesi açısından gelir testine müracaatın sonu günü ama bugünü bir şekilde kaçırmış olan ve yine zamanında gitmemiş olan insanlar bundan sonra da yine gelir tespiti yaptırırlarsa en azından daha sonra doğacak borçları için bir imkana kavuşmuş olacaklar.

Yapılandırmanın Son Günü Ne Zaman?

Yapılan gelir testinden dolayı çıkabilecek borçlar yapılandırılabilecek. Bunun için yapılandırmanın bitiş tarihi ekim ayının sonu. Ekim ayının sonu da hafta sonuna geldiği için 2 Kasım itibarıyla o yapılandırma müracaatlarının da son tarihi.

Editör: Haber Merkezi