Manavgat İlçesi sınırlarındaki Köprülü Kanyon Milli Parkı'nda, Kurban Bayramı bereketi yaşandı.

Kimisi otellerinde bayram konserlerini dinledi, denize girip güneşlendi kimisi de rafting yapmayı tercih etti.

Köprülü Kanyon Milli Parkı'ndaki rafting alanı sezon süresince yoğun olarak İranlı turistlere hizmet verirken, uzun Kurban Bayramı tatilinde yerli turistlere hizmet verdi. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını fırsat bilen yerli tatilciler, Antalya'ya akın etti. Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasını fırsat bilen yerli tatilciler, Antalya'ya akın etti. Bazı tatilciler sahillerde zaman geçirirken, adrenalin tutkunları soluğu rafting parkurunda aldı.

Kurban Bayramı tatili ile birlikte yerli turist akını yaşadıklarını söyleyen Aktifraft sahibi Necmi Aksu, "Bayram süresince botlarımız bir dakika boş kalmadı. Sezon sonu öncesi bizler içinde bir hareket oldu. Ekim ayı itibarıyla rafting sezonunu kapatmayı planlıyoruz. Gelecek sezon hazırlıkları da hemen başlayacak" dedi.

Yağmur nedeniyle suyun debisinin yükseldiğini kaydeden Aksu, "Birkaç hafta sonra rafting rotası, amatör rafting tutkunları için zorlaşacak. Nedeni suyun yükselmesi ve şiddetinin artması. Gelecek sezona kadar sadece profesyonel sporcuları kanyonda göreceğiz" diye konuştu. Firma olarak sezon süresince Rusya pazarı ile çalıştıkları anlatan Aksu, "Ruble krizi bölge turizmini etkiledi. Rus turist sayısında yarı yarıya bir düşüş yaşandı. Geçen yıl 250 binin üzerinde kişi rafting yaptı. Bu yılın verileri henüz açıklanmadı ancak düşüş var" dedi.

Editör: Haber Merkezi