ANTALYA'da 'Türk Traktör Tarla Günleri' etkinliği kapsamında çiftçilere, traktör modelleri ve tarım aletlerini deneme fırsatı sunuldu.

Serik'te gerçekleştirilen 'Tarla Günü'ne Türk Traktör yetkilileri, Serik Ziraat Odası Başkanı Mustafa Yavuz ve çiftçiler katıldı. Etkinlik kapsamında, Türk Traktör'ün ürünleri çiftçilere tanıtıldı, araçlar hakkında bilgi verildi. Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, sektörün ilk firması olduklarını, 1954'ten bu yana modern tarıma yön verdiklerini belirtti. Çiftçilerin işini kolaylaştıracak, onların tarımsal verimliliğini artıracak modern üretim tekniklerini kullanmaları için çalıştıklarını kaydeden Özdemir, "Traktör ve ekipmanlarını çiftçilerimize yüksek teknolojiyle uygun koşullarda geniş servis ve yedek parça ağıyla sunarak onların işlerini destekliyoruz" dedi.

Antalya'da entegre bir arazide tarla günü düzenlediklerini kaydeden Özdemir, "Çiftçilerimiz toprağın ekilmesi, gübrelenmesi, ürünün büyütülmesi, ilaçlanması, hasat ve silaj edilmesi ile balyalanmasına kadar tüm süreçte ihtiyaçlarını firmamızda bulabilir" diye konuştu. Antalya'nın Türkiye'de tarımsal hasılası en yüksek olan 3 şehirden biri olduğunu vurgulayan Özdemir, çiftçilerin tarımsal verimliliği artırma konusunda araştırmalar yapmasının bunda etkili olduğunu sözlerine ekledi.

 

Editör: Haber Merkezi