Serik için de büyük önem arz eden ve daha önce bir kez ihalesi iptal edilen Antalya Kuzey Çevre Yolu'nun ihalesi mahkeme yoluyla yine iptal edildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü Program ve İzleme Daire Başkanlığı tarafından daha önce bir kez ihalesi iptal edilen Kuzey Çevre Yolu'na ilişkin bir şok daha yaşandı. İlk ön yeterlilik ihalesi 2013 yılı mayıs ayında yapılan 37 kilometrelik çevre yolunun asıl ihalesi ise 2015'in Mayıs ayında gerçekleştirildi. Elektronik Kamu Alımları Platformu'nda (EKAP) 15 Nisan 2015 tarihinde onaylanan ihalenin mahkeme karıyla iptal edildiği duyuruldu.

Mahkeme kararının içeriğine ilişkin bilgi verilmeyen ihalede 37 kilometrelik yolun iş bitim süresi 900 gün olarak açıklanmıştı. Nisan ayında açılacak olan Expo 2016'ya yetişmesi planlanan Antalya Kuzey Çevre Yolu Serik açısından da önem arz ediyor. Antalya-İzmir yolunu kepez üstünden Antalya-Isparta yoluna bağlayacak olan Kuzey Çevre Yolu Serik'e Gebiz-Abdurrahmanlar Mahalleri arasından girerek ilçenin çıkışına ulaşacaktı.

 

 

Editör: Haber Merkezi