ANTALYA'nın merkez Kepez Belediye Başkanı AK Partili Hakan Tütüncü, gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıyı kınadı. Tütüncü, "Ahmet Hakan'a yapılan hadise emin olun beni hepinizden daha fazla üzmüştür. Birbirimizi dövmek insan olan insana yakışmaz" dedi.

Kepez Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı yapıldı. Toplantıda, gündeme alınan 20 madde çeşitli komisyonlara sevk edildi. Meclisin sonunda söz alan CHP Grup Sözcüsü Kadir Zeybek, 7 Haziran seçiminden sonra yaşananlara dikkat çekti. Halkın seçimle hiçbir partiyi tek başına iktidara getirmediğine işaret eden Kadir Zeybek, siyasi parti sözcülerinin halkın mesajını iyi algılayamadığını belirtti. Uzun süredir devam eden huzur ortamının 8 Haziran'dan sonra yerini gözyaşına, kana, anaların acısına bıraktığını aktaran Kadir Zeybek, şunları söyledi: "Seçimden sonra terörle mücadele adı altında maalesef 100'e yakın sivil hayatını kaybetti. 3 yaşındaki, 9 yaşındaki, 75 yaşındaki yurttaşlarımız maalesef hayatlarını kaybetti. Maalesef akan kan akmaya devam ediyor. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'da çatışmalar ve ölümler devam ederken, batıda da turizmimizi yerle bir eden otobüslere, işyerlerine, otobüslere, binalara saldırılara tanık olduk."

Sözü gazeteci Ahmet Hakan'a yapılan saldırıya getiren Kadir Zeybek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Görüşlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz Türkiye'nin en önemli gazetecilerden birisi olan Ahmet Hakan saldırıya uğradı, dövüldü. Bu olayda, yaşanan çatışma ortamının etkisinin olduğunu düşünüyorum. Çatışma eksenli bu yanlış politikalar hoşgörü, barış ve kardeşliğe, diyalog çalışmalarına darbe vuruyor. Telafisi güç yaralar açıyor. Toplumumuzu kutuplaştıran söylemler demokrasimize önemli zararlar veriyor."

Zeybek konuşmasını, Cahit Sıtkı Tarancı'nın 'Memleket İsterim' şiiriyle tamamladı.

Daha sonra söz alan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, şiirin her yere yakıştığını, ancak Kepez Belediye Meclisi'ne daha çok yakıştığını belirterek konuşmasına başladı. Ülkenin içinde bulunduğu durumun herkesi derinden üzdüğüne dikkati çeken Tütüncü, şöyle konuştu:

"Bir ülkenin içinde olması gereken en önemli şey, birlik, beraberlik, huzur ve güvendir. Ekonomideki istikrarın devam etmesidir. Yatırımcının, ticaret erbabının önünü görmesidir. Meselelerimizin temelinde sevgi noksanlığı, birbirimize tahammül noksanlığımız var. Herşeyi tartışabilir, konuşabilir olduğumuz andan itibaren inanıyorum ki çözümler çok daha çabuk gelecektir. Birbirimizin görüşlerine katılmayabiliriz. Birbirimizi dövmek bırakın demokrasiyi, insan olan insana yakışmaz. Ahmet Hakan'a yapılan hadise emin olun beni hepinizden daha fazla üzmüştür. Bunu kınanması gereken en sert şekilde kınıyorum. Bir an evvet faillerinin kimler olduğunun bulunmasını ve bilinmesini istiyorum. Failler tespit edildiği zaman, konunun ne iktidar partisi ile ne de ilgili kurum ve kuruluşlarla alakası olmadığını göreceğinizi tahmin ediyorum. Karanlık suda, balık avlamaya çalışanlar var."

Tüm yaşananlara rağmen 'inadına kardeşlik, inadına birlik, beraberlik' denilmesi halinde toplumun birbiriyle daha sıkı kenetleneceğini sözlerine ekleyen Başkan Tütüncü, "Birbirimizi daha sıkı kucaklarsak, işte o zaman bu kirli oyunu oynayanların tezgahlarını, planlarını boşa çıkarmış oluruz. Biz karşımızdakine baktığımız zaman, bütün farklılıklarımıza rağmen insanı görüyoruz ve ona sevgi ile sarılıyoruz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi