ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Kasımpaşa maçında son bir yılın en güzel futbolunu oynayan Antalyaspor'un gol yollarında yetersiz olması nedeniyle 3 puanı kazanamadığını söyledi. Hakemlerden adil yönetim talep eden Gencer, "Bir hafta önce hakemlerden dolayı mağdur olan takımlara karşı oynarken 'mağdurluklar giderilir mi' korkusuyla maça çıkmak istemiyoruz" dedi.

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer, Kasımpaşa maçında Antalyaspor'un son bir yılın en iyi futbolunu oynadığını söyledi. Rakiplerinin ligin kaliteli takımlarından biri olduğuna değinen Gencer, kırmızı beyazlı takımın bu sezon yeni kurulan, oyuncularının çoğunun yeni transferler olduğuna dikkati çekti. Antalyaspor'un güzel futbolundan dolayı futbolcuları ve teknik heyeti kutladığını belirten Gencer, milli maç nedeniyle lige verilen arada puan cetvelinde 4'üncü sırada yer almayı hedeflediklerini, ancak 7'nci haftayı 7'nci sırada tamamladıklarını dile getirdi.

 

"3 PUAN OLMALIYDI"

Antalyaspor'un Kasımpaşa maçında gol yollarında yetersiz kaldığını vurgulayan Gencer, "Güzel futbolun karşılığı üç puan olmalıydı. İsteyen takım bizdik ama gol yollarında yetersizdik. Güzel oynayana üç puan vermiyorlar. Gol atamayınca ne kadar güzel oynasan galibiyet elde edilemiyor" dedi. Akdeniz Üniversitesi'ne veda niteliği taşıyan maçta takımı yalnız bırakmayan taraftara teşekkür eden Gencer, yeni statta daha güzel futbol ve 15-20 bin seyirci karşısında karşılaşmaya çıkmak istediklerini anlattı.

 

"ADİL YÖNETİM İSTİYORUZ"

Antalyaspor, Kasımpaşa maçının hakemi Ali Palabıyık'ın yönetimi hakkında konuşmak istemediğini aktaran Gencer, "Türkiye'de bir çok takıma çok kolay penaltı çalıyorlar. Bizim maalesef daha net gol pozisyonlarımızda adil yönetim beklediğimiz noktalarda adil düdük çalınmıyor. Bunun haksızlığını görüyoruz. Bir çok takıma son dakikada takım atak halinde iken toleranslı olmalarına rağmen bize karşı çok kolay maç bitirebiliyor. Bazı hakemlerimiz 7 dakika uzatılan maçta atağın bitmesini bekleyebiliyor. 4 dakikayı uzatmak da öncesinde bitirmek de hakem takdiri. Biz herkese ne uygulanıyorsa bize de uygulanmasını istiyoruz. Adil yönetim istiyoruz" diye konuştu.

 

"VİCDANINA BIRAKIYORUM"

Gencer, şunları söyledi:"Hakemler de insandır hata yapabilir. Hakemler hakkında hiçbir şey söylemek istemiyorum. Bir hafta önce hakemlerden dolayı mağdur olan takımlara karşı oynarken 'mağdurluklar giderilir mi' korkusuyla maça çıkmak istemiyoruz. Adil yönetim istiyoruz. Futbol talimatında açık ve nettir. Çarpışan oyuncu olduğu zaman oyun durur. İki takımın oyuncusu yerde yatarken Yusuf Şimşek'in hakeme tepki göstermesi nedeniyle tribüne gönderilmesi yakışık değildi. Futbolcu sağlığını düşünen hoca varken hakemin bu davranışı Türk futboluna yakışmadı. Ben Merkez Hakem Kurulu ve hakemin vicdanına bırakıyorum."

Editör: Haber Merkezi