ANTALYA'da bar işletmecisi İskender Doğan'ı öldüren Burak Körkılıç'ın, patronu olan dayısının oğlu gazino işletmecisi Serdar Dalmızrak tarafından azmettirildiği iddia edildi. İskender Doğan'ın eski eşiyle evli olan Dalmızrak, iddialar üzerine tutuklandı.

Antalya'da bar işleten 35 yaşındaki İskender Doğan, 17 Ocak'ta mesai sonrası kadın çalışanlarını minibüsle eve bıraktığı sırada Altınova Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonunda mola verdi. Aralarında husumet bulunan gazino işletmecisi 33 yaşındaki Serdar Dalmızrak'ın işyerinde çalışan dansöz, şarkıcı ve konsomatrislerin bulunduğu servis minibüsü de burada mola verdi. Taraflar arasında gerginlik çıkması üzerine Burak Körkılıç, rakip işletmeci İskender Doğan'ı tabancayla vurarak öldürdü. Burak Körkılıç cinayetten, patronu Serdar Dalmızrak olayı azmettirmekten, serviste bulunan Baki Altıntop ise cinayete yardım etmekten gözaltına alındı. Burak Körkılıç tutuklanırken, Baki Altıntop ile Serdar Dalmızrak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

'BANA KÜFÜR ETTİ, SİLAH GÖSTERDİ'

Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasında sanıklar Burak Körkılıç, Serdar Dalmızrak ve Baki Altıntop ifade verdi. Dayısının oğlu olan Serdar Dalmızrak'a ait Şelale Gazinosu'nda çalıştığını anlatan Burak Körkılıç, iş çıkışı mola verdikleri akaryakıt istasyonunun tuvaletinde İskender Doğan'la karşılaştığını söyledi. Doğan'ın kendisine küfür edip tabanca gösterdiğini iddia eden Körkılıç, "Tuvaletten çıktıktan sonra tekrar küfür edip elini beline götürdü. Korkup ateş ettim, üzgün ve pişmanım" dedi.

Cinayete yardımla suçlanan 38 yaşındaki Baki Altıntop ise olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

 

'MAKTÜLÜN ESKİ EŞİYLE EVLİYİM'

Cinayeti azmettirmekle suçlanan Serdar Dalmızrak ise İskender Doğan'la aralarında husumet olduğunu anlattı. İskender Doğan'ın eski müşterisi olduğunu kaydeden Dalmızrak, "Geçmişte yanımda çalışan ve şu an eşim olan D. Dalmızrak'la evlendi. Ancak anlaşamayınca boşandılar. Sonra biz evlendik. İki yaşında bir çocuğumuz var. Maktulün eski eşi şu anda benim eşimdir. Bu yüzden aramızda husumet oluştu" dedi.

 

'BENİ AYAĞIMDAN VURDU'

İskender Doğan'ın 2012 yılında Serik'te gazino açtığını, sürekli kendisini tehdit ettiğini de anlatan Serdar Dalmızrak, "Hatta beni ayağımdan vurdurttu, eşimi de darp ettirdi. Bundan dolayı da ceza aldı. Buna rağmen ben ne öldürmeyi ne de öldürtmeyi düşündüm. Suçlamaları kabul etmiyorum. Olay günü evde uyuyordum. Burak, telefon açıp İskender Doğan'ı vurduğunu söyledi. Ben de kendisini polise teslim ettim" diye konuştu.

 

'OĞLUM KARINCAYI İNCİTMEZ'

Burak Körkılıç'ın babası Hayrettin Körkılıç ise tanık olarak katıldığı mahkemede oğlunu Serdar Dalmızrak'ın azmettirdiğini iddia etti. Olayda kullanılan silahı da Dalmızrak'ın temin ettiğini savunan Hayrettin Körkılıç, "Oğlum karıncayı bile incitmez. Cinayeti oğluma dayısının oğlu Serdar işletti, şikayetçiyim" dedi.

 

ÇALIŞANLAR TANIKLIK YAPTI

Olay sırasında minibüste bulunan konsomatris, oryantal ve şarkıcılar olayın nasıl meydana geldiğini görmediklerini söyledi. Akaryakıt istasyonunun çalışanları ise Burak Körkılıç'ın herhangi bir tartışma yokken arkadan gelip İskender Doğan'a peş peşe ateş ettiğini ileri sürdü. İskender Doğan'ın ortağı Mahmut Sarı ise cinayetten sonra Serdar Dalmızrak'ın kendisini telefonla arayarak "İskender'e ne yaptığımızı biliyorsun" diyerek tehdit ettiğini iddia etti. Sanık ve tanık ifadelerinin ardından mahkeme, gazino işletmecisi Serdar Dalmızrak'ı cinayete azmettirmek suçundan tutuklanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Editör: Haber Merkezi