AKSU Belediyesi tarafından bu yıl 2'ncisi düzenlenen Aksu Yağlı Pehlivan Güreşleri'nin finalinde Kırkpınar başpehlivanı Orhan Okulu'yu yenen İsmail Balaban, başpehlivan oldu.

Aksu Belediyesi Yağlı Pehlivan güreşlerine 48'i başpehlivan olmak üzere 800 güreşçi katıldı. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, Ak Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve Spor Kulübü Başkanı Mehmet Selvi'nin ev sahipliğini yaptığı güreşlere, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kemal Uluçay güreş ağası olurken pehlivanlar boylarında çayıra çıkarak hünerlerini sergiledi. Başpehlivanlık mücadelesinin finalinde bu yıl Kırkpınar başpehlivanı olan Orhan Okulu ve İsmail Balaban mücadele etti. İsmail Balaban mücadele sonunda başpehlivan olurken, Orhan Okulu ikinci, Mehmet Yeşil Yeşil ve Serkan Serttürk ise üçüncülüğü paylaştı. Güreşler sonunda dereceye giren sporculara EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği tarafından çeşitli hediyeler verildi.

 

AKDENİZ EN İYİSİ OLMAYA TALİBİZ

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, güreşlerin başarılı bir organizasyonla gerçekleştiğini ifade ederek ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Kulüp Başkanı Mehmet Selvi ise Akdeniz'in en iyi güreşlerini gerçekleştirme yolunda önemli bir başarıya imza atıldığını vurguladı.

Editör: Haber Merkezi