Serik'in sınırında yapılacak Dünya çapında bir organizasyon olan  EXPO 2016'dan Serik'in nasıl fayda sağlayabileceği sorusu kamuoyunu meşgul ediyor.

Dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olarak kabul edilen EXPO 2016 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenecek. Altı ay sürecek organizasyon, Antalya Aksu'da 112 hektarlık alanda gerçekleştirilecek. Yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmesi beklenen EXPO, Nisan ve Ekim ayları arasında gerçekleştirilecek.

Düzenlendiği bölgeye her açıdan büyük bir hareketlilik getirecek olan EXPO 2016'nın Serik'e etkilerinin ne olacağı, Serik'in EXPO 2016 Antalya organizasyonundan nasıl faydalanabileceği ise oldukça merak ediliyor. Yaklaşık 100 ülkenin katılmasının beklendiği EXPO 2016 Antalya 23 Nisan 2016'da açılması hedefleniyor. 6 ay sürecek olan EXPO 2016'ya, 5 Milyon yabancı 3 Milyon da yerli olmak üzere toplam 8 Milyon ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.

Serik'in sınırında yapılan Dünya çapında böyle bir organizasyondan Serik'in nasıl fayda sağlayabileceği ise kafalarda soru işareti olarak duruyor. EXPO 2016'ya gelmesi beklenen 8 Milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin en azında bir kısmını Serik'e çekebilmek içineler yapılabilir?

Şimdi Serik'in tüm idarecileri, Siyasi Parti Temsilcileri, Meslek Odaları Başkanları, İl Genel Meclisi Üyeleri, Sendika Temsilcileri, Dernek Başkanları, STK'ları acaba bu konuda ne düşünüyorlar ve nasıl bu olaydan Serik'e bir fayda sağlamayı planlıyorlar?

Şimdilerde kurulmakta olan Serik Kent Konseyi toplantılarında bu konun bir an önce ele alınıp Serik'in bu tarihi fırsatı kaçırmaması lazım.


 

 

Editör: Haber Merkezi