Serik'te düzenlenen Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) Ülkeleri Antalya Zirvesi sona erdi. Zirvenin çok başarılı geçtiği belirtildi.

Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ın ev sahipliğinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYTDA) desteği, Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğu, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) ve Serik Belediyesi ana organizasyonunda Belek Rixos Premium Hotel'de düzenlenen 1'nci Uluslararası MENA Ülkeleri Antalya Zirvesi, sona erdi. MENA ülkelerindeki 30 farklı kentte 240 seyahat acentesi temsilcisi, büyükelçiler, diplomat ve bürokratlar ile 70 medya mensubunun katıldığı zirvede 3 bin 500'den fazla ikili görüşme gerçekleştirildi. Yeni tur ve işbirliğine yönelik prensip anlaşmalarının yapıldığı zirveye katılanlar, Antalya'nın tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı buldu.

(Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Türkiye sağlık turizmi pazarına ve Antalya destinasyonuna artan ilginin olumlu geri dönüşü olarak değerlendirilen bu organizasyonun turizm sezonuna da olumlu yansımasını beklediklerini belirten Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık yeni pazar arayışları için ülkemiz adına Serik Belediyesi olarak çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

 

 'ÇOK İYİ DİYALOGLAR KURULDU'

Zirveye ilişkin değerlendirmede bulunan Arap Turizm Birliği Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Türkiye'ye geçen yıl 2.5 milyon Arap turist geldiğini ve 4 milyar dolardan fazla harcama yaptığını söyledi. MENA Zirvesi'nin özellikle Türk turizmcilerle geleceğe yönelik diyaloglar kurulması açısından önemli olduğunu vurgulayan Al-Fehaid, "Kardeşimiz olan Türkiye ve Antalya'ya sağlık turizmi başta olmak üzere daha çok Arap turistin gelmesi için çaba harcayacağız. Bu zirve de buna büyük katkı sağladı. Katılımcılar Antalya'nın bu kadar kaliteli otelleri ve tesisleri olduğunu bilmiyordu. Yerinde görenler hayran kaldı. Ayrıca Arap yatırımcıların da Türkiye'deki yatırımlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.

 

 'ARAP TURİST SAYISININ ARTACAĞINI UMUYORUZ'

 BAKA Genel Sekreteri Mehmet Sırrı Özen de zirvenin başarıyla sona erdiğine işaret ederek, şöyle dedi; "Bu zirve sonunda Antalya turizmindeki Arap turist sayısının artacağını umuyoruz. Zirve kapsamında Antalya'ya gelen seyahat acentelerinin bir kısmı hali hazırda İstanbul paketleri satmaktadır. Bu vesile ile ülkemize İstanbul'dan giriş yapan ziyaretçiler için Antalya'yı da tur programlarına dahil edeceklerini umuyoruz. Katılımcılardan aldığımız olumlu izlenim ve verimli iş görüşmelerinden dolayı bundan böyle her yıl programı düzenlemeyi planlıyoruz."

 

Editör: Haber Merkezi