Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi öğrencisi görme engelli İlknur Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e 'Braille alfabesiyle' ile mektup yazarak, ders çalışırken bir çok zorlukla karşılaştığını, diz üstü bilgisayara ihtiyaç duyduğunu anlattı. Başkan Türel, 18 yaşındaki İlknur Aslan'a hayalini kurduğunu bilgisayarı gönderdi.

Serik Yunus Emre Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi İlknur Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e mektup yazarak, durumunu anlattı. Görme engelli bireylerin kullandığı 'Braille' alfabesiyle yazdığı mektupta, üniversiteye hazırlandığını, ders çalışırken büyük zorluk yaşadığını belirten İlknur, dizüstü bir bilgisayar istedi. Antalya Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği tarafından çevirisi yapılan mektubu alan Başkan Menderes Türel, İlknur'un talebinin bir an önce yerine getirilmesini istedi.

Hayali Gerçeğe Dönüştü

Başkan Menderes Türel'in talimatıyla İlknur'un çağrısına kısa sürede cevap veren Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, genç kızın hayalini gerçeğe dönüştürdü. İlknur'un üniversite sınavına hazırlanmasına büyük katkı sağlayacak olan dizüstü bilgisayar, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ ve Serik İlçe Koordinatörü Ramazan Etli tarafından görme engelli öğrenciye teslim edildi. Çok heyecanlanan İlknur Aslan, "Çok mutluyum. Bu bilgisayar derslerimde çok yardımcı olacak. En büyük hayalimdi. Hayalimi gerçek yapan Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel'e de çok teşekkür ediyorum" dedi.

 "Türel'in Duyarlı Olduğunu Biliyorduk'

Hediye takdimi sırasında oldukça duygulanan anne Fatma Aslan ise "İlknur 1.5 aylıkken görme yetisini kaybetti. Menderes Türel'in engelliler konusundaki duyarlılığını ve hassasiyetini biliyorduk. İlknur mektup yazmak istedi. Bir hafta içerisinde Büyükşehir Belediyesi bize geri dönüş yaptı. Çok mutluyuz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Üstündağ da "Menderes Türel başkanımızın değerlendirmeleri ve talimatlarıyla gerekli incelemeleri yaptırdık. İlknur'un çok başarılı bir öğrenci olduğunu öğrendik. Bilgisayar alım işlemini gerçekleştirdik ve Başkanımızın selamlarıyla bilgisayarı kendisine hediye ettik. İlknur'a üniversite sınavında başarılar diliyoruz" dedi.


 

Editör: Haber Merkezi