SAKARYA'da ayı tarafından yüzü ısırılan 39 yaşındaki Yasin Şahinoğlu, yüz ve çift kol nakilleriyle adından söz ettiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve eşi Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından tedavi edilecek.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde 31 Ocak günü ayı saldırısı sonucu yüzü parçalanan Yasin Şahinoğlu, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde Prof. Dr. Ömer Özkan ve Doç. Dr. Özlenen Özkan tarafından kontrol altında tutuluyor. Yaşanan talihsiz olayı anlatan kardeşi Tahsin Şahinoğlu, "Ağabeyim o gün 9-10 kişilik arkadaş grubuyla domuz avına gitti. Köpekleriyle domuzların izini sürerken, farkına varmadan ayı ini önünden geçmişler. O sırada ağabeyim ayı saldırısına uğramış. Ağabeyimin yüzünde, ayının ısırması sonucu büyük bir yara oluştu" diye konuştu.

Ağabeyinin Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğünde beyin kanaması geçirdiği için ilk müdahalenin ardından yoğun bakım servisinde tedaviye alındığını, burada 6 gece kaldığını aktaran Şahinoğlu, "5 Şubat akşamı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gönderildi. Hemen göz ameliyatına alındı, ancak sol göz kurtarılamadı. Sağ gözünde de parçalanma var" dedi.

 

ÖMER VE ÖZLENEN ÖZKAN HOCALARI TAVSİYE ETTİLER

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki doktorların Ömer ve Özlenen Özkan hocaları tavsiye ettiğini belirten Tahsin Tahsinoğlu, "Biz de hastamızı alıp hemen geldik. Burada iyi şeyler olacağını ümit ediyoruz, hocalarımıza güveniyoruz. Şu ana kadar sadece göz ameliyatı küçük estetik operasyonlar yapıldı. Travmayı atlatması bekleniyor. İnşallah daha güzel müdahalelerin yapılacağını söyledi doktorlarımız" dedi.

 

'GÖZÜN DURUMU ŞU AN ÇOK ÖNEMLİ'

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özlenen Özkan ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan, hastaya müdahale için durumunun stabil olmasını beklediklerini açıkladı. Prof. Dr. Ömer Özkan, "Sakarya Hendek'ten gelen hasta şu an yoğun bakımda yatıyor. Genel durumunu toparlaması gerekiyor. Stabilleştikten sonra, göz bölümündeki arkadaşlarla değerlendireceğiz. Gözün durumu şu anda çok önemli. Ona göre doku nakilleri planlanacak" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi