GÜNEY Afrika ülkesi Zimbabve, EXPO 2016 Antalya'ya katılım sözleşmesi imzaladı.

Zimbabve Tarım, Mekanizasyon ve Sulama Bakanlığı Müsteşarı ve Ülke Komiseri Ringson J.Chitsiko ile aynı bakanlıktan Collen Kabudura, 1121 dönümlük sergi alanında inceleme yapmak ve projenin detaylarını görmek için Aksu İlçesi'ne geldi. Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü'nün aralarında EXPO Kulesi, EXPO Göleti, ülke bahçeleri, yağmur ormanları serasının da bulunduğu sunumu izleyen Zimbabve heyeti, daha sonra alanda incelemelerde bulundu.

 Kısa sürede bahçelerini kuracaklarını söyleyen Zimbabve ülke komiseri Chitsiko, turizm kenti Antalya'yı beğendiğini ve insanlarını sıcak bulduğunu ifade etti. EXPO 2016 Antalya alanının 21.yüzyıl fuarcılık ve iyi koşullarda hazırlandığına dikkat çeken Chitsiko, 'Çiçek ve Çocuk' temasının yerinde olduğunu belirtti.

 

 ÇOCUKLARA UYGUN

 EXPO alanının çok yeşil olduğunu, mimarisi ve tasarımının çocuklara çok uygun şekilde yapıldığını vurgulayan Chitsiko, "Çağdaş bir tasarıma sahip. Bu gördüğünüz bütün bir alan geleceğin kuşaklarına yakışır bir şekilde hazırlanmış. Zimbabve, Afrika'nın incisi. burada Zimbabve'yi kültürüyle, insanlarıyla, yaşam tarzıyla, görülecek, gezilecek yerleriyle, top yekun anlatacağız" dedi.

 Alandaki incelemelerin ardından ülke katılım sözleşmesi, EXPO 2016 Antalya Ajansı'nda imzalandı. Ülke katılım sözleşmesine ülke komiseri Chitsiko ile birlikte imza koyan EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Kazım Aydın, Zimbabve'nin katılımından dolayı duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, "Yapacağınız bahçe ülke tanıtımınıza katkı koyacağı gibi daha sonraki dönemde ikili ve ticari görüşmelerde önemli bir etken olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

 İmza töreninin ardından Genel Sekreter Aydın, EXPO 2016'nın sembol çiçeği şakayık Zimbabve heyetine katılım sözleşmesi anısına takdim etti. Zimbabve, önümüzdeki haftalarda bahçe inşasına başlayacak.

Editör: Haber Merkezi