ANTALYA Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü, geçen yıl başlattığı eğitim seferberliğini bu yıl gerçekleştireceği 45 yeni eğitimle bir üst basamağa taşımaya hazırlanıyor.

 Antalya OSB Müdürlüğü'nün 2016 yılı eğitim programı belli oldu. Bölgede faaliyet gösteren firmalardan gelen talepler doğrultusunda oluşturulan eğitim takvimi kapsamında bütçe hazırlama ve yönetimi, satın alma ve tedarik zinciri yönetimi, ustabaşılarda yönetim becerileri, İngilizce ve ileri excel gibi 45 eğitim gerçekleştirilecek. Şubat ayında başlayacak eğitimler aralık ayına kadar sürecek. Bu yıl ilk kez bölge dışından katılımcılarında eğitimlerde yer almasına imkan tanınacak. Geçen yıl 26 eğitim programını hayata geçiren ve bu eğitimler sonucunda bölge çalışanlarına 945 sertifika dağıtan OSB Müdürlüğü, bu yıl 45 eğitimde 2 bin sertifika dağıtmayı hedefliyor.

 

 HEDEFLER İKİYE KATLANDI

 2015 yılında verilen eğitimlerin bölge çalışanlarına dolayısıyla da firmalara büyük katkı sağladığını belirten OSB Başkanı Ali Bahar, "Rekabet edebilmenin verimlilikten, verimliliğin ise insana yapılan yatırımdan sağlandığı, bu iki unsuru besleyen ana kaynağın ise eğitim olduğu değişmez bir gerçektir. 26 eğitimin memnuniyet oranı yüzde 94 olarak tespit edildi. Memnuniyet oranına ve katılımcı sayımıza baktığımızda amacımıza ulaştığımızı görüyoruz. Bu yıl eğitimle ilgili tüm hedeflerimizi iki katına çıkardık" dedi.

 

EĞİTİM VAZGEÇİLMEZİMİZDİR

 Eğitim konularının sanayicilerden gelen talepler doğrultusunda belirlendiğine dikkat çeken Bahar, "Eğitim, Antalya OSB'nin vazgeçilmezidir. Çünkü iyi olmak, daha iyi olmaya çalışmakla, iyi olmaya çalışmak, eğitimle başlar. Biz her konuya bu bakış açısıyla yaklaşıyor ve geleceğe yönelik hedeflerimizi bu düşünce ile şekillendiriyoruz"" diye konuştu.

 

MESLEKİ EĞİTİMLER BAŞLIYOR

2016 yılında kaynakçılık gibi mesleki eğitimlerinde verileceğini müjdeleyen Bahar, yeni yasaya göre artık tüm çalışanların yaptığı iş ile ilgili yeterlilik belgesi olması gerektiğini hatırlattı. Bahar, OSB'de istihdam edilen 'alaylı' diye tabir edilen tüm teknik personelin gerekli belgelere sahip olması için kapsamlı bir çalışma başlattıklarını vurguladı.

 

 HERKES İÇİN EĞİTİM

 Bu yıl bir ilki gerçekleştireceklerini ve Antalya OSB 2016 yılı eğitim programlarına Bölge çalışanlarının yanı sıra isteyen herkesin katılmasına imkan sağlayacaklarını açıklayan Bahar, "Geçen yıl eğitimlerimize bölge dışından da oldukça yoğun bir talep geldi. O nedenle bu yıl kontenjanlarımızın müsaade etmesi dahilinde isteyen herkesin eğitimlerimize katılmasına olanak sağlamayı hedefliyoruz. Bölge çalışanlarımız geçen yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim programlarımız için ücret ödemeyecek. Eğitimlere katılmak isteyenler Antalya OSB'nin resmi internet sitesinden bilgi alabilir ve online başvurularını gerçekleştirebilir" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi