ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi arasından imzalanan 'İşyeri Eğitimi İşbirliği Protokolü' kapsamında, ATSO üyesi işyerlerinde eğitim alan 33 öğrenciden 20'sine firmalar iş teklifi yaptı.

 AÜ Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde gerçekleştirilen 'işyeri eğitim' değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, ATSO Başkanı Davut Çetin, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi, Erol Erkan, MESEM Müdürü Tolga Cenk Türk ile AÜ Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Gülmez, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Olgun Kitapçı, Doç. Dr. Ramazan Erturgut ile öğrenciler katıldı.

 ATSO Başkanı Çetin, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük sorunların başında işsizliğin geldiğini belirtti. Resmi verilere göre işsizlik oranının yüzde 10,9 olduğunu ifade eden Çetin, "İş aramaktan vazgeçenleri, iş bulma ümidi olmadığı için kendisini ev kadını olarak tanımlamak durumunda kalan kadınlarımızı da bu rakama dâhil ettiğimizde işsizlik oranının çok daha yüksek olduğunu hepimiz biliyoruz. Türkiye'de genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 18,6. Üniversiteden mezun olanlar bir süre iş bulamıyor, bir kısmı dershaneye gidip Kamu personeli sınavına hazırlanmaya devam ediyor" dedi.

 Bir tarafta işsiz insanlar, diğer tarafta çalıştırabileceği nitelikli işgücü arayan işverenler olduğunu kaydeden Davut Çetin, "Ortada bir sorun var. Mesleki ve teknik eğitim ile iş dünyası arasında yeterli diyalog kurulamıyor. ATSO olarak bu konuda çözüm üretebilmek adına bir dizi projeyi hayata geçirdik. Odamız bünyesindeki Mesleki Belgelendirme ve Sertifikasyon Merkezi'miz, çalışanların mesleki yeterlilik düzeylerini uluslararası alanda belgelendirebilecekleri bir merkez olarak hizmet veriyor. Böylece işveren de istediği standartlarda ve yeterlilikte elemana ulaşma imkânına da kavuşabiliyor" diye konuştu.

 Başkan Çetin, Akdeniz Üniversitesi Ayşe Sak Uygulamalı Bilimler Fakültesi ile ATSO arasında 22 Ocak 2016 tarihinde imzalanan 'İşyeri Eğitimi' protokolünün meyvelerini toplamaya başladıklarını ifade eden Başkan Çetin, "33 öğrenci ATSO üyesi olan 21 köklü firmada 3,5 aylık işyeri eğitimini başarıyla tamamladı. Bu öğrencilerin 20'si ise firmalardan iş teklifi aldı" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi