Boğazkent Mahallesinde balıkçılık yapan vatandaşların talebi üzerine ırmağın denize birleştiği noktada dalga kıran yapılacak.

Balıkçıların taleplerini dinlemek üzere Kaymakam Dr. Rıfat Altan, Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Çömezoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Bünyamin Okudan ile balıkçıları ziyaret etmişlerdi. Balıkçıların o zaman dile getirdikleri dalgakıran yapımı ile ilgili olarak yapılan yazışmalar sonucunda DSİ tarafında inşaatın başlatacağı belirtildi.

Serik Gıda tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri konunun gelişimi ile ilgili olarak şu bilgileri verdiler; ''Geçtiğimiz ay içerisinde Sayın Kaymakamımız, belediye başkan yardımcımız ve ilçe Müdürümüz, Boğazkent mahallesinde balıkçılık faaliyeti yapan vatandaşlarımızla bir araya gelinerek toplantı yapılmış, sorun ve talepleri dinlenmiş idi.  Balıkçılarımız tarafından, Köprüçayı ırmağının denize birleştiği noktada dalgaya bağlı nehir ağzında kum birikintileri oluştuğu, kum birikintilerine bağlı olarak teknelerin karaya oturduğu, denizden ırmak ağzına doğru dalgalar nedeniyle teknelerin hakimiyetinde ve denize açılmada zorluk çektikleri, bu nedenle dalga kıran talep edilmiştir. Talep resmi olarak DSİ 13. bölge müdürlüğüne iletilmiştir. Talebimiz, DSİ 13. Bölge Müdürlüğümüzce olumlu karşılanmış, "Antalya ili dereleri mahmuz yapıları 1. kısım proje yapımı" işi kapsamında proje işinin tamamlanması akabinde gerçekleştirileceği bildirilmiştir.''


 

Editör: Haber Merkezi