EXPO 2016 Antalya'da, çocuklara özel ebru yapımı teknikleri öğretilip, maske boyama etkinliği düzenlendi.

 'Çiçek ve çocuk' temalı Expo 2016 Antalya'da çocuklara özel birbirinden farklı etkinlikler artarak devam ediyor. Süleyman Demirel Üniversitesi Gönen Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Zülbiye Sevgili Polat, uzman Zübeyde Şahin ve ebru ustası Mustafa Recep Ekici, Expo 2016 Antalya THY Çocuk Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde çocuklara, ebru yapımı tekniklerini öğretip, maske boyama yaptı.

 Çocuklar, kitreyle yoğunlaştırılmış su üstünde özel hazırlanmış boyalarla lale desenlerini ebru ustası Ekici'yle birlikte yaptı. Lale figürlerini stilize eden çocuklar, daha sonra onları kâğıt üzerine geçirdi. Osmanlı'da usta-çırak usulü ile gelişen bu geleneksel Türk sanatı, Expo 2016 Antalya'da çocuklara uzmanlar tarafından öğretildi.

 Ebru sanatının yapımı ve inceliklerinin anlatıldığı etkinlikte ayrıca çocuklara, yüz maske boyaması da yapıldı. Masal kahramanları ve çizgi film karakterlerinden oluşan plastik yüz maskeleri, çocuklarla beraber boyandı. Birbirinden renkli maskeleri yüzlerine takan minikler, etkinliği çok sevdiklerini belirtti.

 

Editör: Haber Merkezi