ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, şehit yakınları ve gazilere iftar verdi. İftarda konuşan belediye başkanı Menderes Türel, orman yangınlarının tamamen söndürüldüğünü belirtirken, bununla ilgili siyaset yapanları da "Allah ıslah etsin diyerek" eleştirdi.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin şehit yakınları ve gaziler için düzenlediği iftara, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, şehit yakınları ve gaziler katıldı. İftarın ardından şehit yakınları ve gazilere seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye nasıl Çanakkale, Sarıkamış şehitlerini 100 sene sonra bile hatırlıyor, isimlerini saygı ve minnetle yaşatıyorsa, bütün şehitlerin isimlerini de aynı şekilde ilelebet yaşatacağını belirtti. Türel, "Kendisini vatan için feda eden bir kahraman, bütün milletin yakını ve akrabasıdır. Hepimiz tek bir aileyiz. Bugün de her şehit ateşi, hepimizin yüreğine düşmektedir. Bu ülke bunca yıldır bu kadar desteklenen, dış mihraklar tarafından özellikle desteklenen terör karşısında ayakta kalmasını kahraman şehitlerine ve gazilerine borçludur" diye konuştu.

 3 gün devam eden orman yangınlarında cansiperane ve kahramanlıkla mücadele eden itfaiye erlerinin vazife anlayışlarını kelimelerle anlatmanın mümkün olmadığını dile getiren Menderes Türel, yangınların söndürülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Türel, "Her ne kadar bu hadiselerin içinden siyaset üretmeye çalışan bazı insanlıktan nasibini almamış olanlar aramızda olabilir. Önemli değil. Onları da bu mübarek günde Allah ıslah etsin diye aklı selime davet ediyorum" dedi.

 İftar programı, duanın ardından sona erdi.

 

Editör: Haber Merkezi