Türkiye Satranç Federasyonu tarafından 7-15 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen 1. Kademe yardımcı satranç antrenör yetiştirme kursunu başarıyla tamamlayan 20 kursiyere antrenör belgeleri düzenlenen törenle verildi.

Serik Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mevlüt Özen, Türkiye Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Osman Akdoğan, Yönetim Kurulu üyesi Tuğba Bozbey, İlçe Temsilcisi Serkan Çakır ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Rıfat Altan şunları söyledi; ''Satrancın ilçemizde yaygınlaştırılması, özellikle öğrenciler ve çocuklar arasında yaygınlaştırılması için çaba sarf ediyoruz. Bu anlamda periyodik olarak turnuvalar düzenleyerek ilgiyi ve tanıtımı artırmaya çalışıyoruz. Satranç bizim kültürümüzde olan bir oyun. Yeni bir oyun değil. Gençlerimize bakıyorsunuz günümüzde maalesef şans oyunlarına meyil gösteriyorlar. Satranç bir şans oyunu değildir, bir insanın kendi hünerlerini, yeteneğini, stratejilerini sergileyebileceği, kendini ispatlayabileceği en güzel oyunlardan biridir. Çocuklarımızın zeka gelişimine olumlu katkı sağlar, zihni kuvvetlendirir. Bu anlamda daha çok yaygınlaştırılması için çalışmamız gerekiyor. İlçemizde periyodik olarak turnuvalar yapmaya devam edeceğiz. Bu eğitim önemli bir eğitim. Bu eğitimle ilçemizde gerek turnuvalarda gerekse öğrencilere yönelik programlarda görev alabilecek yetişmiş bir antrenör grubu oluştu. Bu da bizim için insan kaynağı olarak önemli. Hep beraber ilçemizde satrancı hem bir spor hem de bir oyun olarak geliştireceğimize inanıyorum.''

Düzenlenen törende 20 kursiyere Kaymakam Altan tarafından belgeleri verildi.


 

Editör: Haber Merkezi