Serik Kaymakamlığınca başlatılan ''Ailemle spor yapıyorum'' projesi kapsamında aile içi dayanışma ve takım ruhunu aile bireylerine yaşatabilmek amacıyla ''Babalar ve oğulları Kırkpınar'a hazırlanıyor'' yağlı güreş etkinliği düzenlendi.

 

Serik 100. Yıl Spor Tesislerinde düzenlenen etkinliğe Serik Kaymakamı Dr. Rıfat Altan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, pehlivanlar ve vatandaşlar katıldı. Babalar ve oğullarının kispet giyip, yağlanarak güreştikleri etkinlikte, eski pehlivanlarla oğulları ile halen güreşen pehlivanlar ve babalarının güreşmesi ilginç görüntülere sahne oldu.

  

Projenin amacı doğrultusunda yaptıkları güreş etkinli hakkında bilgi veren Serik Kaymakamı Rıfat Altan; ''Ailemle spor yapıyorum projesinde amacımız sağlıklı bir toplum oluşturmak, aile içi dayanışma ve takım ruhunu aile bireylerine aşılayabilmek. Bu kapsamda Pehlivanlar diyarı Serik'te baba ve oğullarını güreştirmek için bir etkinlik düzenledik. Gördüğünüz gibi etkinliğimiz güzel görüntülere sahne oldu. Serik'te sportif etkinlikler yapmak için ailelerimizi ve çocuklarını spora davet ediyoruz.'' dedi.

 

Etkinlikte eski pehlivanlardan, Hasan Almaz, oğlu Ramazan ile Kemal Eser, oğlu Atahan ile Yusuf Durmaz yeğeni Mustafa Yanal ile güreşirken, genç pehlivanlar Cenker Durmaz, babası Turan Durmaz ile Bekir Seçim yeğeni Eyüp Kozan ile, Ali ve Osman Kan kardeşler güreşti.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi