Serik Belediyesi Güreş Takımına Kırkpınar başpehlivanlarından Mehmet Yeşil Yeşil transfer edildi.

Ankara Büyük Şehir Belediyesi adına mücadele veren Mehmet Yeşil Yeşil bu yıl Serik Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık'ında teklifi üzerine kendisini Serik Belediyesi güreşçisi yapacak imzayı Belediye Başkanı makamında basın toplantısıyla attı.

Oldukça başarılı bir güreş kariyerine sahip olan Yeşil, Serik Belediyesi güreşçisi olarak 2014 Yılında Serik Başpehlivanı olduğunu hatırlatarak; ''Allah'ın izniyle aynı başarıyı bundan sonrada göstererek Seriklilerin gönlüne taht kurmayı istiyorum'' ifadelerini kullandı. 2010 yılında Kırkpınar Başpehlivanı olan ve 2014 yılında Serik Belediyesi bünyesinde güreşerek Serik Başpehlivanı olan Mehmet Yeşil Yeşil 2015 sezonunda Ankara Büyük Şehir Belediyesi bünyesinde güreşmişti.

 

Çalık: ''Amacımız Serik'in Spordaki Marka Değerini Artırmak''

Yapılan transferden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Prof. Dr. Ramazan Çalık şunları ifade etti; ''İlçemiz adına başarılı olmak hepimizin görevi, en başta belediye başkanı olarak benim görevim. Futbol ile başlayan başarı, hentbol ile devam etti. İnşallah güreşle ve diğer spor dallarıyla devam edecek. Amacımız Serik'in daha iyi yerlere gelmesi. Sadece alt yapı olarak değil aynı zamanda sosyal çalışmalarla da Serik'imizin marka değerine katkı sağlamak istiyoruz. Biz Mehmet Yeşil Yeşil kardeşimizi takip ediyorduk. Hem güreşteki başarısı hem de kişiliği ve karakteri bakımından saygı duyduğumuz bir sporcu. Kendisi bir yıldır Ankara Büyük Şehir Belediyesi adına güreşiyordu ve Serik Belediyesi adına güreşmesi hususunda teklifimiz olmuştu ve kendisi de kabul etti. Bugünde resmen kendisini belediyemiz güreşçisi yapacak imzayı attı. Serik'imize hayırlı olmasını diliyorum. Bizim gayemiz Serik'te kaliteyi oluşturmak, Serik zaten marka bir kent biz böyle başarılı sporcuları bünyemize katarak Serik'imizin marka değerini artırmak istiyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize sporu sevdirmek istiyoruz. Bakın bu yıl açtığımız yaz okullarına 2 Bin kişi başvurdu, bu çok ciddi bir rakam demek ki çocuklarımıza sporu sevdiriyoruz. İşte Yeşil kardeşimiz gibi başarılı sporcular bu çocuklarımıza örnek olacak inşallah.'' imzalar atıldıktan sonra hatıra fotoğrafı çektirildi.

Editör: Haber Merkezi