Deniz Feneri Derneği Antalya Temsilciliğinin bu yıl ramazan ayında bin 350 aileye gıda kolisi dağıttığı, toplam 45 bin lira da bayram harçlığı ve nakdi yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığı bildirildi.

Sargın, yaptığı açıklamada, yardımlaşma duygusunun arttığı ramazan ayında, derneklerinin de bağışçılarının emanetlerini ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırabilmek için büyük bir gayret sarf ettiğini ifade etti.

Özellikle ramazan aylarında yaşanan yoğunluğun kendilerini de memnun ettiğini ifade eden Sargın, derneklerinin ramazan etkinliklerinin sadece yardım dağıtmaktan ibaret de olmadığını söyledi.

Sargın, bu yıl ramazan ayında biri İslam İşbirliği Teşkilatı ile Deniz Feneri Derneği işbirliğinde Antalya'daki Suriyeli yetimlere, biri dernekleri tarafından geleneksel hale gelen Antalya'daki yetimlere yönelik ve biri de Antalya'dan toplanan bağışlarla Karadağ'daki yetimlere verilen olmak üzere 3 iftar verildiğini söyledi. Sargın, "Sadece ramazan ayında bin 350 aileye gıda kolisi,toplam 45 bin lira bayram harçlığı ve nakdi yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı." dedi.

Ramazan ayı dolayısıyla aile ziyaretleri yaparak ihtiyaç sahibi ailelerin son durumlarını gözden geçirdiklerini ve giyim, eşya gibi belirledikleri ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını dile getiren Sargın, çeşitli nedenlerle kendilerine bugüne kadar ulaşamamış ailelere ulaşabilmek için de çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Sargın, "Çeşitli nedenlerle ulaşamadığımız ya da bize ulaşamayan ihtiyaç sahibi yeni yüzden fazla aileye ulaştık ve gerekli çalışmaları başlattık. Bu ailelerimizin gerekli incelemeleri yapılacak ve derneğimizden yardım almalarına engel bir durum ortaya çıkmazsa bu kardeşlerimize de destek olmaya çalışacağız." diye konuştu.

 

Kumluca'daki Orman Yangını

Sargın, Kumluca bölgesinde ev ve seraları da etkileyen orman yangınıyla ilgili olarak da çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, burada da zor duruma düşenlere yardım etmek üzere Ramazan Bayramı'nın hemen ardından başlayacaklarını ifade etti. Sargın, bölgede başta gıda olmak üzere eşya yardımı yapmak üzere hazırlandıklarını söyledi.

Türkiye ile İsrail arasındaki gelişmelerin ardından Gazze'ye gönderilecek gemide Deniz Feneri Derneği olarak kendilerinin de yardımlarının yer alacağını belirten Sargın, "Antalya'nın da tuzu bulunsun istediğimiz için burada da hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını alıyoruz. Antalyalıların özellikle bu konudaki duyarlılığı gerçekten çok yüksek. Gazze'ye gidecek yardımlarda Antalya'nın da önemli bir payı olacağına inanıyorum." dedi.

Sargın, Gazze'ye yardım göndermek isteyenlerin bağışlarını bugün saat 17.00'ye kadar alabileceklerini de sözlerine ekledi.AA

Editör: Haber Merkezi