Antalya Müftüsü Osman Artan, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.

Artan, mesajında, bir çok manevi güzellikleri içinde barındıran, başı rahmet ortası mağfiret sonu cehennemden azad ayı olan ramazan ayının sonuna yaklaşırken, bir yandan da bin aydan daha hayırlı olan Kadir gecesini karşılamanın sevinci ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirtti.

Kadir Gecesi'ni diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kılan özelliğin, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlandığını vurgulayan Artan, bu gecenin adının Kuran'la zikredildiğine dikkati çekti.

Kur'an-ı Kerim'de Kadir gecesi hakkında müstakil bir sure de olduğunu belirten Artan, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu ifade etti.

Artan, mükafatların sınırsız olarak verildiği Kadir Gecesi'nde, gaflet içinde geçirilen günleri sorgulama, unutarak ve bilmeyerek işlenen hatalara tövbe etme için fırsat olduğunu vurguladı.

İbadetlerde ve ahlaki yaşantıda istikrar ve istikametin önemli bir husus olduğunun bilinmesi gerektiğinin altını çizen Artan, "Her ayı ramazan ve her geceyi Kadir gecesi gibi yaşamaya gayret etmeli, dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine, sevgiyi, hoşgörüyü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmalı, yetimlerin, kimsesizlerin, fakir ve muhtaçların yüzünü güldürmeli, onlara yardım elimizi uzatmalıyız." ifadesini kullandı.AA

 

Editör: Haber Merkezi