ALANYASPOR'un milli atleti Ahmet Arslan, İtalya'nın Arco kentinde 2 Temmuz'da düzenlenecek 15'inci Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.

 Alanyaspor'u başarıyla temsil eden Alanyalı milli atlet Ahmet Arslan, İtalya'da yapılacak 15'inci Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'nda kürsüye çıkmayı hedefliyor. Geçen yarış sezonunda katıldığı Red Bull 400 yarışlarının tamamını birincilikle bitiren Arslan, Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası'na Erzurum'da hazırlandı. İyi bir yarış koşup iyi bir başarı elde etmek istediğini belirten Arslan, "Form düşüklüğünden kurtulup yeniden başarılı sonuçlar almak için uzun bir dinlenme dönemi geçirdim. Bu dinlenme döneminde Red Bull 400 yarışlarına katıldım ve hepsini kazandım" dedi.

 

 "ŞAMPİYONLUK BENİ ŞAŞIRTMAZ"

 Avrupa Şampiyonası'ndaki hedefinin kürsünün herhangi bir basamağında yer alabilmek olduğunu kaydeden Arslan, "En kötü ihtimalle ilk 5 sıra içerisinde yer almak istiyorum. Ama şunun farkındayım, şampiyonluk çok uzağımda değil. Olası bir şampiyonluk beni şaşırtmaz. Sadece beklentileri çok yüksek tutmak istemiyorum. Böyle bir sıralama hedeflememin nedeni, henüz toparlanma sürecinde olduğum için kendimi çok yüksek beklentilere sokmak istemeyişim. Sadece çıkış özellikli parkurda daha başarılı olduğumdan dolayı asıl hedefim 2017 yılında Avrupa Şampiyonluğu'nu kazanmak" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi