RUSYA Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim-öğretim verilen Antalya'daki Eduant Rus Okulu bünyesinde, Türk öğrenciler için Rusça- İngilizce eğitimin de verildiği kreş hizmete girdi.

 Türkiye'de turizmde olduğu gibi yerleşik yaşamda da Rusların en çok tercihi olan Antalya'da Rusya Milli Eğitim Bakanlığı müfredatına göre eğitim- öğretim veren Uluslararası Eduant Rus Okulu'nda, anne-babası Rus olan ve Antalya'da yaşayan Rus ailelerin çocuklarına ilk, orta ve lise düzeyinde temel eğitim veriliyor. Bünyesinde kreş de bulunduran Uluslararası Eduant Rus Okulu, Türkiye'nin ilk Rus Okulu olarak 2000 yılında Lara bölgesinde açıldı. Geçen yıldan itibaren Konyaaltı Sarısu mevkiinde yaklaşık 10 milyon TL'lik yatırımla yeni bir kampüs inşa eden ve eğitim-öğretime burada devam edilen Rus Okulu bünyesinde, Rusya ve diğer BDT ülkelerinden gelen öğrencilerin olduğu Turizm Akademisi de bulunuyor.

 Rus Okulu'nda, 3-6 yaş arasında Türk öğrencilere Rusça ve İngilizce eğitimin de verildiği kreş hizmete açıldı. Çocukların en iyi öğrenme yaşının 3-6 yaş dönemleri olduğunu belirten Uluslararası Eduant Rus Okulu sahibi Viktor Bikkenev, 3-6 yaş arası Türk öğrenciler için Rusça ve İngilizce dillerinde kreş açtıklarını da kaydetti. Antalya'nın Rusya açısından turizm başta olmak üzere birçok sektörde ciddi yer oluşturduğuna dikkat çeken Bikkenev, "Antalya'daki Türk çocukların Rusça öğrenmesi de bu açıdan çok önemli. Çocuklar, öğrenme yeteneklerinin en güçlü olduğu bu yaşlarda ikinci dili çok hızlı öğrenebiliyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi