Korkuteli İlçesi'nde bu yıl 28'incisi düzenlenen Geleneksel Altın Kiraz Pehlivan Güreşleri finalinde Orhan Okulu'yu yenen Ali Gürbüz başpehlivan oldu.

Korkuteli Geleneksel Altın Kiraz Yağlı Güreşleri'ne Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden 45'i başpehlivan olmak üzere toplam 713 güreşçi katıldı. Güreşler öncesi Güreş Komitesi Başkanı, Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası Hamdi Sarıca ve pehlivanlar Türk bayrakları ve üzerinde 'Demokrasi ve millet iradesine yönelik darbe girişimini lanetliyoruz' yazılı pankartla saha içinde tur attı.

Korkuteli 100'üncü Yıl Atatürk Stadyumu'ndaki güreşleri, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, CHP Milletvekili Devrim Kök, Korkuteli Kaymakamı Erol Tanrıkulu, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökce, çevre belediye başkanları, siyasi parti temsilcileriyle 20 bine yakın güreş sever izledi.

Güreş komitesi Başkanı Belediye Başkanı Hasan Gökce, bu yıl güreşleri 28'inci kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Geç saate kadar süren başpehlivanlık güreşleri finalinde Ali Gürbüz ile Orhan Okulu, karşılaştı. Güreş sonunda altın puanla rakibini yenen Ali Gürbüz, başpehlivan oldu.

Dereceye giren güreşçilere ödüllerini Kaymakam Erol Tanrıkulu, Belediye Başkanı Hasan Gökce, güreş ağası Hamdi Sarıca ve MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy verdi.

200 bin TL ile ikinci kez güreş ağası seçilen işadamı Hamdi Sarıca da başpehlivan Ali Gürbüz'e altın kemer taktı.


Editör: Haber Merkezi