TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik charter yasağını kaldırmasıyla ilgili, "Uçak firmaları başvuruya başlamış. Kısa sürede de seferlerin başlayacağını düşünüyoruz. 2016 için bu dönemde bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in Türkiye'ye charter uçuş yasağını kaldırmasının ardından değerlendirmede bulunan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, bu imzayla birlikte turizmcilere önlerini görme şansı doğduğunu söyledi. Bu karar sonrası uçak firmalarının charter uçuş için başvuruya başladığını aktaran Osman Ayık, "Kısa sürede de seferlerin başlayacağını düşünüyoruz. 2016 için bu dönemde bir katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Rusya'daki turistlerin de durumları göz önüne alınarak özellikle 2017 için 2015'teki rakamları yakalamak üzere turizmciler paketlerini hazırlayacaktır" dedi.

 

'OLUMLU VE SEVİNDİRİCİ'

TÜROFED Yönetim Kurulu Üyesi, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Burhan Sili de turizmciler açısından çok önemli bir gelişme yaşandığını aktardı. Burhan Sili, şöyle dedi:"Özellikle Antalya ve Alanya adına çok ciddi bir kaynak pazarı olan Rusya'dan tekrar turist akışının başlayacak olması olumlu ve sevindirici. 2016'nın kalan süresi içerisinde rakamın çok yüksek olamayacağını tahmin ediyorum, ancak bu 2017 yılına yönelik toparlanma sürecinin büyük sinyalidir. Rusya pazarı bu bölge turizmcileri için çok önemlidir ve ticari anlamda da önem arz eden bir pazar. Bu haberi çok umut verici ve geleceğe yönelik buluyorum. Hayırlı olsun."

 

Editör: Haber Merkezi