Alanya İlçesi'nde bir restoran 3 yıldır şehit ailelerine, gaziler ve ailelerine ücretsiz hizmet veriyor. İşletme sahibi Mehmet Özpelit, "Son yıllarda içerisinde bulunduğumuz durumları göz önüne alarak, biz de şehit ve gazilerimize bir katkı yapmak istedik" dedi.

 Alanya Halk Pazarı'ndaki bir restoranda 3 yıldan bu yana şehit aileleri, gaziler ve ailelerine ücretsiz hizmet veriliyor. Uygulama hakkında bilgi veren işletme sahibi Mehmet Özpelit, amaçlarının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. İşletmelerini 4 yıl önce açtıklarını ve kısa bir süre sonra bu uygulamayı hayata geçirdiklerini belirten Mehmet Özpelit, "Tamamen sosyal bir faaliyet amacı güdüyoruz. Son yıllarda içerisinde bulunduğumuz durumları göz önüne alarak biz de şehit ve gazilerimize bir katkı yapmak istedik. Kapılarımızı her gün onlara ücretsiz açıyoruz. Alanya'da ve çevre ilçelerinde, ulaşabilirsek ildeki şehit ve gazi ailelerine davetler gönderiyoruz. Ayrıca her yıl Ramazan ayında da bu ailelerle toplanarak mevlitler okutup, toplu yemekler veriyoruz" dedi.

 

 'UMARIM IŞIK TUTAR'

 Restoranın tüm faaliyetlerinin şehit aileleri, gaziler ve ailelerine ücretsiz olduğunu vurgulayan Mehmet Özpelit, "Biz bu davranışı başlattık. İnşallah bu davranışların artarak tüm Türkiye'ye yayılmasını temenni ederim. Umarım bu ve bu tip davranışlar insanlara ışık tutar ve sürdürülür. Şehit aileleri, gaziler ve onların aileleri hepimize emanettir. Onlara herkesin sahip çıkması gerekmektedir" diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi