2/B arazileri ile ilgili olarak hiç başvurusu yapmayanlar ile başvuru yaptığı halde taşınmaz satın almayanlara yeniden 6 aylık satın alma süresi verildi.

Serik Malmüdürlüğü, 2B'de hiç satın alma başvurusu yapmayanlar ile süresinde başvuru yaptığı halde taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödeyerek satın almayanlara yeniden 6 aylık satın alma süresi verildiğini bildirdi.

Serik Malmüdürlüğü'nün konu ile ilgili verdiği bilgilerde şunlar belirtildi; ''6831 sayılı Orman Kanununun 2/B maddesi gereğince Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan taşınmazların değerlendirilmesine yönelik hükümlerin de yer aldığı 6292 sayılı Kanuna göre 2/B kullanıcılarının doğrudan satın alma hakları müracaat süresi geçtiği halde 6527 sayılı Kanun ile 1 Mart 2014 tarihinden itibaren müracaat ederek satın almak isteyenler için altı aylık yeni süre verilmiştir.

6831 sayılı Kanunun 2/B maddesine göre Hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerden kullanıcısı olanlardan ilgili taşınmazlar için 6292 sayılı Kanuna göre hiç satın alma başvurusu yapmayanlar ile süresinde başvuru yaptığı halde taşınmaz bedelini (ya da peşinat bedelini) ödeyerek satın almayanlara yeniden 6 aylık satın alma süresi verilmiştir.

6 aylık verilen ek süre 1 Mart 2014 tarihinde başlamış olup, satın alma başvurusunda bulunmak isteyen kullanıcıların 29 Ağustos 2014 tarihinden önce Serik Malmüdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir. Bu süre içerisinde de müracaat etmeyen 2/B kullanıcılarının yasa hükümlerinden faydalanma imkanları ortadan kalkacağı bildirilmiştir.

Ayrıca konu ile ilgili olarak bizzat Serik Malmüdürlüğümüzden bilgi alınabileceği gibi, 0 242 722 85 170 242 722 85 17 numaralı telefondan da bilgi alınabilmektedir.''

Editör: Haber Merkezi