Alanya İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılacak 'Aydap Kadınlar Plajı'nın temeli törenle atıldı.

Gazipaşa'ya 15, Alanya'ya 35 kilometre uzaklıktaki Alanya- Gazipaşa sınırı Aydap mevkiinde oluşturulacak Kadınlar Plajı'nın temel atma törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Menderes Türel, yaptıkları hizmetlerin reklamını yapmadıklarını söyledi. Hizmetleri sadece siyasi amaç için değil, insani amaç için yaptıklarını belirten Türel, "Göreve geldiğim 2004 senesinde beni en çok duygulandıran çalışmalar da bu tip projelerdir. Yaptığımız çalışmaların her biri birbirinden kıymetlidir. Ama insana temas eden, insanı yücelten hizmetler çok daha farklı ve anlamlıdır. Bu kapsamda bildiğiniz gibi ikinci dönem seçildiğimde çok hızlı bir şekilde büyük şehre tahsisli bir alanı Sarısu plajının bir kısmını kadınlar plajı haline getirdik. Bazen çok küçük ayrıntılar, vatandaşın çok büyük bir memnuniyetine dönüşüyor. Onlarca kavşak yapıyorsunuz ama bir tepenin üzerine Türk bayrağı diktiğinizde aldığınız dua ve alkışın haddi hesabı yok. Gerçekler ayrıntılarda saklıdır diyorlar ya işte mesele budur" dedi.

 

'DUYGULANMAMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Antalya'daki Kadınlar Plajı'nda bir hatıra defteri olduğunu kaydeden Türel, "O deftere kadınlarımızın yazdıklarını okusanız duygulanmamanız mümkün değil. Bir tanesi diyor ki 'Başkanım ben sana oy vermedim. Senin siyasi partine de hiç oy vermedim. Ama Allah senden razı olsun bu hizmeti bize sundun, bizim en çok kullandığımız hizmetlerinizden birisi bu oldu.' Bir başka yabancı vatandaş da diyor ki, 'Başkanım sayenizde artık denize rahat giriyoruz.' Ben kadınlar plajını hizmete açtıktan sonra 3- 5 kardeşimiz yolumu çevirdi ve teşekkür etti. Dediler ki 'biz 30 senedir bu memlekette yaşıyoruz. Ama 30 senedir bu denize hep uzaktan baktık. Ayağımızı bile sokamadık. Şimdi denizin keyfini çıkartmaya gidiyoruz' dediler. İşte böylesine önemli bir yatırımı şimdi Alanya ve Gazipaşa'nın tam ortak buluşma noktası olan Uğrak'ta açacağız. Bu nokta Gazipaşa'ya daha yakın ama Alanya'nın da sınırları içerisinde. Hatta Akseki ve İbradı ve Gündoğmuş'a da hizmet edecek bir yer" diye konuştu.

 

PLAJA ÜCRETSİZ SERVİS

Kadınlar plajı alanının milli parkalara ait olduğunu aktaran Türel, şöyle dedi:"Bu alanın tahsisiyle ilgili uzunca bir zaman çalışma yaptık. Projesi de bitti ve bugün de temelini atıyoruz. İnşallah gelecek sene yaz gelmeden belki de şubat, mart gibi hep beraber bu kadınlar plajımızın açılışında buluşacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Bu hizmetler toplumu ayrıştırmaz, Antalya Kadınlar Plajı'nda olduğu gibi toplumu birleştirir. Alanya Gazipaşa Kadınlar Plajı da toplumu birleştirecek. Burası Alanya'ya yaklaşık 35 kilometre uzaklıkta. Gazipaşa'ya da 15 kilometre uzaklıkta. Vatandaşlarımızın en rahat bir şekilde buraya ulaşabilmesi için hem Alanya merkezinden, hem de Gazipaşa merkezinden ücretsiz otobüs seferlerini buraya düzenleyeceğiz. Bunlar yarım saatte bir periyodik olarak gün boyunca çalışacak. Böylelikle bütün vatandaşlarımız sabahın 8'inden, akşamın 8'ine kadar kaçta istiyorlarsa buraya kadar gelecekler ve dönecekler."

 

Editör: Haber Merkezi