ANTALYA'da özel bir hastanede 6 yıl içinde 1000'e yakın obezite teşhisi konmuş hastaya tüp mide ameliyatı yapan Prof. Dr. Nurullah Bülbüller, hastalarıyla 'Antalya Obezite Dayanışma Toplantısı'nda buluştu.

Atatürk Parkı içindeki Park Beyzade'de düzenlenen toplantıya çok sayıda hasta ve yakını katıldı. Buluşmayı geleneksel hale getirdiklerini belirten Prof. Dr. Bülbüller, "Bugün burada bizzat ameliyatları benim tarafımdan gerçekleştirilen hastalar bulunuyor. Her biri obezite teşhisi konularak tüp mide, yani mide by pass ameliyatı geçiren bireyler. İçlerinde kadını da var erkeği de. Bizim amacımız burada ameliyat olan hastaları buluşturarak fikir alışverişinde bulunmalarını sağlamak. Ameliyat sonrası yaşadıkları tecrübeleri birbirleriyle paylaşarak hayat akışlarını kolaylaştırmalarına yardımcı olmak. Moral ve motivasyonlarını en üst seviyede tutmak. Buluşmamızın bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Her yeni yılda hastalarımızla buluşarak gelişmelerini takip edeceğiz" dedi.

Buluşmaya ev sahipliği yapan Prof. Dr. Nurullah Bülbüller'e, aynı hastanenin bariyetrik diyetisyen Şükriye Aydın Aktuş, psikolog Başak İnan eşlik etti. Hastalar, yaptırdıkları plaketi "Sizi yılın doktoru seçtik" diyerek Prof. Dr. Bülbüller'e verdi.

Hastalarıyla şakalaşan ve sohbet eden Prof. Dr. Bülbüller, kimileriyle de dans etti. Sohbet edip hatıra fotoğrafı çeken hastalar, ameliyatın ardından nasıl kilo verdiklerini ve neler yaptıklarını birbirlerine anlattı. Buluşma, diyet yemeklerle zenginleştirilmiş açık büfe yemek ikramıyla son buldu.

 

Editör: Haber Merkezi