ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 'Dış Ticaret Okulu ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi' kapsamında, ATSO üyelerinin ihracat potansiyelini arttırmaya yönelik 'Temel Dış Ticaret ve Ticari İstihbarat Eğitimi' düzenlenecek.

 ATSO tarafından 'Dış Ticaret Okulu ve Avrupa İşletmeler Ağı Projesi' kapsamında ATSO üyelerinin ihracat potansiyelini arttırmaya yönelik 'Temel Dış Ticaret ve Ticari İstihbarat Eğitimi' 15 Aralık 2016- 14 Ocak 2017 tarihleri arasında düzenlenecek.

 ATSO Başkanı Davut Çetin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin önündeki en önemli sorunlarından birisi cari açık olduğunu belirtti. Bu açığı kapatmanın yollarından birisinin iş dünyasını ihracata ve farklı pazarlara yönlendirmekten geçtiğini belirten Başkan Çetin, "Bu noktadan hareketle üyelerimizin ihracat potansiyelini arttırmak ve ihracat bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla Temel Dış Ticaret ve Ticari İstihbarat Eğitimi' düzenliyoruz" dedi.

 

 HEDEF İHRACATI ARTTIRMAK

 ATSO olarak üyelerini yurtdışı pazarlarına açan projeler yürüttüklerine değinen Çetin, bu eğitim programıyla hiç ihracat yapmamış üyelerini ihracata yönlendirmeyi, dış ticaret faaliyetlerinde bulunanların ise vizyonlarına katkı yapmayı amaçladıklarını söyledi.

 Eğitimin ana başlıklarından da söz eden ATSO Başkanı Davut Çetin, eğitim kapsamında, dış ticaret rejimi, dış ticaret finansmanı, uluslararası ticarette sözleşmeler, dış ticarette lojistik, e-ticaret, dış ticarette teslim şekilleri, dış ticaret ödeme şekilleri, ticari bilgi ve istihbarat kanalları, hedef pazar tespiti gibi pek çok konuda bilgi verileceğini ifade etti.

 

 KONU BAŞLIKLARI

 Eğitim, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Yalova Üniversitesi Öğretim Üyesi Cengiz Özcan ile Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi Yaman Koç tarafından verilecek. Kursiyerler, 80 saat eğitim görecek. Eğitim başvuruları [email protected] adresine online yapılabilecek. Eğitim ile ilgili detaylı bilgi 0 (242) 314 37 77 numaralı telefon ve ATSO internet sitesinden alınabilecek.

Editör: Haber Merkezi