AKDENİZ Belediyeler Birliği'nin (AKBB) düzenlediği 2'nci Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'nda ödül alan belediyeler belirlendi. Dereceye giren belediyeler, 21 Aralık'ta düzenlenecek törende açıklanacak.

 Akdeniz Belediyecilik Proje Yarışması'na 22 belediye 51 proje ile başvurdu. Geçen yıl 25 projenin yarıştığı yarışmayla özgün projelerin desteklenmesi, tanıtılması ve belediye başkanlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Belediyecilik proje yarışması, iyi yönetişim ve halkla ilişkiler, altyapı, üstyapı çalışmaları, çevre koruma, peyzaj planlama, tasarım ve uygulama projeleri ile sosyal ve kültürel belediyecilik uygulamaları kategorilerinde yapıldı. Her kategoride 3 ödül verilecek.

 

 SON DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 Akademisyen, meslek odaları temsilcilerinden oluşan jüri, 21 Eylül 2016 tarihinden itibaren projeleri değerlendirmeye başladı. Jüri, yaptığı 5 toplantı sonunda yarışmanın sonuçlarını bir rapora bağladı.

 Yarışmanın son değerlendirme toplantısı da birlik encümeni ve jüri üyelerinin katılımıyla yapıldı.

 

 ÖDÜL TÖRENİ 21 ARALIK'TA

 Jüri üyelerine çalışmalarından dolayı teşekkür eden Kepez Belediye Başkanı ve AKBB Başkanı Hakan Tütüncü, "Jürimiz 51 proje ile ilgili güzel bir değerlendirme yaptı. Ödüllerin dağılımı da güzel olmuş. Yarışmayla güzel bir gelenek oluşturma gayretindeyiz" dedi. Yarışmanın sonuçlarını ödül töreninde açıklayacaklarını belirten Tütüncü, "Ödül törenini, geçtiğimiz yılki yarışmada ödül alan Mimar Sinan Kongre Merkezi'nde 21 Aralık Çarşamba günü saat 10.00'da yapacağız" dedi.

Editör: Haber Merkezi